Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yunanistan’da Yabancılara 700 Bin ‘Yazlık Ev’ Satılacak

Yunanistan’da acilen gelir arayan hükümet “yazlık ev” isimli, inanılması zor bir projeyi gerçekleştirmeye çalışacak. ToVima gazetesinin manşet haberine göre proje önümüzdeki 7 yıl, yılda 100.000 yazlık ev inşa edilmesi ve bu evlerin yabancılara satılarak 35 milyar euro civarında gelir edinilmesini öngörüyor. Yunanistan’ın kamu borcu 350 milyar

Milliyet Gazetesi
Yunanistan’da Yabancılara 700 Bin ‘Yazlık Ev’ Satılacak

Yunanistan’da acilen gelir arayan hükümet “yazlık ev” isimli, inanılması zor bir projeyi gerçekleştirmeye çalışacak. ToVima gazetesinin manşet haberine göre proje önümüzdeki 7 yıl, yılda 100.000 yazlık ev inşa edilmesi ve bu evlerin yabancılara satılarak 35 milyar euro civarında gelir edinilmesini öngörüyor. Yunanistan’ın kamu borcu 350 milyar euro’yu aşıyor.

Papandreu hükümeti bir yandan KİT’lerin satılmasına şiddetle karşı çıkan sendikacılarla çatışmaya girmekten kaçınmak, diğer yandan değerli gayrımenkullerin satılmasına tepkilerden endişe ediyor ve bu formülü öne çıkarıyor. ToVima’ya göre “yazlık ev” projesini ekonomi bakanı Yorgo Papakonstantinou’nun kurmayları üretti ve Başbakan Yorgo Papandreu’nun onayını aldı.

Proje, inşa edilecek evlerin, yoğun istek gelen Rusya ve Almanya’ya satılmasını öngörüyor. Yapılan incelemelere göre yabancılar Yunanistan’da sahilde veya deniz manzaralı, 80-100 metrekareyi aşmayan ve fiyatı en fazla 200 binin altına olacak ev istiyor. “Yazlık ev” projesinin uygulanacağı bölgeler olarak Atina yakınlarındaki Anavissos, Mora yarımadasında İlia bölgeleri, Gümülcine, Rodos, Girit, Kavala, Halkidiki, Sivota bölgelerinde kamuya ait araziler seçildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yunanistanda-yabancilara-700-bin-yazlik-ev-satilacak_86535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!