Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yurttaşa Yasak, Ranta Açık Proje

İstanbul Kısırkaya’da yaşayan yurttaşların evleri, alanın MSB’ye ait olduğu gerekçesiyle yıkılmak isteniyor. Evlerini boşaltmaları için 2 hafta süre tanınan halk, “Alan peşkeş çekilecek; 200 metre uzağımıza villa yapılıyor.” diyor.

yapi.com.tr
Yurttaşa Yasak, Ranta Açık Proje (Fotoğraf: BirGün)

İstanbul Sarıyer’deki Kısırkaya Köyü’nde yaşayan yurttaşlar evlerinden çıkarılma riskiyle karşı karşıya. Hanelerinden zorla çıkarılmak istenen yurttaşlar, daha önce imar barışından faydalanarak yapı kayıt belgesi aldıklarını söyledi. Alanın Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) ait olduğu gerekçesiyle taraflarına tebligat yollanan ve 2 hafta içinde evlerini tahliye edilmeleri istenen yurttaşlar tepkili.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; evlerinden çıkmak istemediklerini söyleyen bölge halkı, “Buranın birilerine peşkeş çekileceğini biliyoruz. Çünkü 200 metre uzağımıza villalar yapılıyor. Hâlâ inşaatlar devam ediyor.” diye tepki gösterdi.

Hukuksal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını söyleyen yurttaşlar evlerinden çıkmak istemediklerini kaydetti. Bölge halkından Şenol Kılıç yaşadıklarını şöyle özetledi: “2018 yılında gerekli işlemleri, tamamlayıp ‘Yapı Kayıt Belgelerimizi’ aldık. Ancak bize sosyal donatı alanı olarak kullanılmak üzere Milli Savunma Bakanlığına tahsis yapılmış olduğu gerekçesi ile ‘yapı kayıt belgelerimizin’ iptal edilmesine ilişkin tebligatlar gönderildi. Akabinde de söz konusu alanda ikamet eden bir kısım komşularımıza tahliye ve yıkım tebligatları yollandı. Şu anda ise 15 gün içinde tahliyemiz isteniyor. Mevcut yapılarımız, herhangi bir alternatif sunulmadan, elimizden alınmaya çalışılmaktadır. 200-300 metre ötemizde de inşaat yapılıyor. Villalar dikiliyor. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Alanın birilerine peşkeş çekilmesini istemiyoruz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yurttasa-yasak-ranta-acik-proje_204686.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!