Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yuvacık Barajı Tartışması Büyüyor

Barajdaki suyun tükenmesi, susuzluk tehlikesine neden olurkun sorumlular birbirlerini suçlamaktan başka birşey yapmıyor Yuvacık Barajı tartışması büyüyor Barajdaki suyun tükenmesi, susuzluk tehlikesine neden olurkun sorumlular birbirlerini suçlamaktan b

Evrensel Gazetesi



nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Yuvacık Barajı’nın yapıldığı dönemin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen birbirlerini suçladılar.
Bakan Güler, Kocaeli’de yaşanan su sorunu sonrasında gündeme gelen Yuvacık Barajı’nın “akıl almaz” bir yatırım olduğunu iddia ederek sorunu çözmenin kendilerine kaldığını savundu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen 103 tesisin açılış töreninde konuşan Enerji Bakanı Hilmi Güler, Kocaeli’de yaşanan su sorununa değinerek, “Yuvacık Barajı akıl almaz bir yatırım. Bizim hükümetimiz zamanında gerçekleştirilmeyen bir proje ama çözmek bize kaldı. Elektrikte, doğalgazda, kömürde de benzeri sorunlar yaşandı. Biz sorunları halının altına süpürmüyoruz. Bu sorunu da çözeceğiz” dedi.
Törende bir konuşma yapan DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Kocaeli’deki Yuvacık Barajı’nın inşaatı 5 misli pahalıya mal olmuştur. Sözleşmeye göre şirket su verse de vermese de parasını almıştır.”

Sefa Sirmen: Suçlu Erdoğan
CHP Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen ise, Yuvacık Barajı’nın kendi kendini finanse edebilir olmaktan çıkmasının nedeninin, su alacağı taahhüdüne rağmen barajdan su almayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirterek “Aslında Yuvacık Barajı’nda tek suçlu var. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Sefa Sirmen, Başbakan Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde “CHP’li belediyeden su aldı dedirtmem” diyerek İSKİ’nin taahhüdüne rağmen Yuvacık Barajı’ndan su almadığını kaydetti. Yuvacık Barajı’nda boşa akan suya para ödenmesinin söz konusu olmadığını, barajın maliyetinin de iddia edildiği gibi 4.5 milyar dolar değil, 1.5 milyar dolar olduğunu savunan Sefa Sirmen, Başbakan Erdoğan’ın yargıya intikal eden bir konuyu diline dolamasının yanlış olduğunu kaydetti. Sefa Sirmen, “Başbakan’a hodri meydan diyorum. Ben Meclis’e geldiğim günden bu yana dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum. İkimizin de dokunulmazlığını kaldıralım. Beraber hakim karşısına çıkalım. Bakalım ikimizden kim ceza alacak. Yine hodri meydan diyorum. Başbakan’ın istediği bir televizyonda bunu tartışalım” diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/yuvacik-baraji-tartismasi-buyuyor_50416.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!