Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yüzenada’nın Yolu Yapıldı

Kültür Bakanlığı’nca ‘Tabiat Anıtı’ ilan edilen ve koruma altına alınan Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Yüzenada’ya ulaşım için Bingöl Valiliğinin başlatmış olduğu yol çalışmaları tamamlandı.

Zaman



ültür Bakanlığı’nca ‘Tabiat Anıtı’ ilan edilen ve koruma altına alınan Bingöl'ün Solhan ilçesindeki Yüzenada’ya ulaşım için Bingöl Valiliğinin başlatmış olduğu yol çalışmaları tamamlandı.

Solhan İlçesi Hazarşah Köyü Aksakal Göl Mezrası’nda bulunan krater göl üzerindeki yüzen adaya yerli ve yabancı turistlerin daha iyi şartlarda ulaşabilmesi için Bingöl Valiliği tarafından yapılan 4.5 kilometrelik stabilize yol çalışmaları sona erdi.

Bingöl Valisi Vehbi Avuç, Solhan Kaymakamı Osman Kıvanç, Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu, Özel İdare Genel Sekreteri Turgut Üngör, Köy Hizmetleri Birimi Müdürü ve Yol Şube Müdürü’nden oluşan bir heyet Yüzenadaya’ya giderek incelemelerde bulundu.

300 metrekarenin üstünde alan ve 50 metreden fazla derinliği olduğu sanılan göl üzerindeki adalara çıkarak incelemelerde bulunan Vali Avuç, Yüzenada’nın, Bingöl’ün tabiat güzelliklerinin başında geldiğini belirtti. Bugüne kadar buranın yolunun ele alınmadığını ifade eden Vali Avuç, Yüzenada’nın yerli ve yabancı turistler için görülmesi ve gezilmesi gereken bir tabiat güzelliği olduğunu söyledi. Yaptıkları çalışmaların semeresini verdiğini dile getiren Avuç, “Yüzenada, Bakanlığımız tarafından ‘Tabiat Anıtı’ ilan edildi ve koruma altına alındı. Biz de valilik olarak vatandaşlarımızın bu güzelliği görmeleri ve buraya rahatça gelebilmeleri için yol çalışmalarımızı başlattık. 10 gün gibi kısa bir süre içerisinde gerek malzeme gerekse tesviye olarak çalışmalarımızı tamamladık. Yol 15–20 metre kadar göl yakınlığına gelmiştir. Artık vatandaşlarımız rahatça gelebilirler.” dedi.

Özellikle halka ve kamu görevlilerine Yüzenada’yı korumaları yönünde uyarı mesajı gönderen Vali Avuç, “Bu dünya şaheseri, görülmeye değer tabiat güzelliğini hep birlikte muhafaza etmeye çalışalım.” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yuzenadanin-yolu-yapildi_30649.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!