Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Semt Semt Felaket

Zemin Durumu İnternette

Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da sokak ve mahallelerde yaptığı zemin inceleme sonuçlarını internette yayınlıyor. Belediyenin internet sitesin

Hürriyet
Zemin Durumu İnternette

b>Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da sokak ve mahallelerde yaptığı zemin inceleme sonuçlarını internette yayınlıyor. Belediyenin internet sitesine girenler evinin, sokağının sağlam olup olmadığını öğrenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sokak ve mahalle bazında yaptığı 4 bin sayfalık zemin inceleme sonuçlarını, internet üzerinden İstanbullular'a duyuracak. www.ibb.gov.tr adresindeki belediyenin sitesine girenler, çok yakında, evinin ya da işyerinin bulunduğu sokağın zemininin, kaya mı, kil mi, toprak mı olduğunu öğrenebilecek.

PANİĞE GEREK YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ali Müfit Gürtuna, ‘‘İstanbul genelde sağlam zemine oturuyor’’ dedi. Gürtuna, verilerin internete giriş işleminin tamamlandığını, hafta sonuna kadar bilgilerin sitede yayınlanacağını açıkladı. Sonuçların açıklanmasının paniğe yol açacağı, rant kavgası başlatacağı iddialarını yanıtlayan Gürtuna, şunları söyledi: ‘‘Paniklemek için sebep yok. İstanbul genelde sağlam zemine oturuyor. Çarpık yapılaşmanın getirdiği zorluklar, uzun süre İstanbul ikliminde yapıları zorluyor ve korozyona uğramasına neden oluyor. Bina sahiplerinin binalarının takviyesi ve bakım yapması gerekiyor. Çalışmaları halkın bilmeye hakkı var.’’

KAMU BİNALARI

Zemin incelemelerinin sonuçları internette yayınlandıktan sonra kamu binalarının durumu hakkında da bilgi alınabilecek. Belediye yetkilileri, bina bazında zemin incelemesi yapmak için, imar yayası ve kat mülkiyeti kanunuyla ilgili hukuki bazı sorunların aşılmaya çalışıldığını söylediler.

ÇÖZÜM GELMELİ

Psikiyatr Tanju Sürmeli, evinin sağlam zeminde olmadığını öğrenen kişilerin sorunlar yaşayabileceğini belirterek, ‘‘Tehlikeyi bilmek daha iyi, ancak halkın psikolojisini rahatlatmak için, çözüm hemen getirilmeli’’ dedi. Psikolog Çiğdem Tiryaki ise ‘‘Sonuçlar kötüyse insanlar yaşadığı bölgeyi değiştirecek ve kendilerini daha güvende hissedecekler’’ diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zemin-durumu-internette_4351.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!