Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zenginlerin Emlak İçin Tercihi Londra

Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank’in yaptığı araştırmaya göre, 30 yıldan bu yana emlak fiyatlarının düşmediği kentte, geçen yıl 4 milyon dolardan yüksek bedelle el değiştiren gayrimenkullerin yüzde 51’i Rusya ve Ortadoğu’dan gelen petrol zenginlerine satıldı.

Vatan Gazetesi
Zenginlerin Emlak İçin Tercihi Londra

ünya başkentleri arasında önemli yere sahip Londra, gayrimenkul almak için de son derece cazip. Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank’in yaptığı araştırmaya göre, 30 yıldan bu yana emlak fiyatlarının düşmediği kentte, geçen yıl 4 milyon dolardan yüksek bedelle el değiştiren gayrimenkullerin yüzde 51’i Rusya ve Ortadoğu’dan gelen petrol zenginlerine satıldı.

Aynı araştırmada, New York’ta yabancılara satılan gayrimenkul oranı yüzde 34 olurken, Fransa’nın başkenti Paris’te yabancılara yapılan satış miktarı yüzde 27 olarak gerçekleşti.

70 milyon sterline satılan dünyanın en pahalı evi ve Prenses Diana’nın yerleştiği Kensington Sarayı’nın da bulunduğu Londra’nın Kensington ve Chelsea semtleri zenginlerin en fazla ev satın aldığı yerlerin başında geliyor. Aynı semtte dünyanın üçüncü zengin kişisi konumundaki işadamı Lakshmi Mittal’e ait dünyanın en pahalı evi de yer alıyor. Mittal, Kensington Palace Gardens’da bulunan 12 yatak odalı evi geçen yıl 133 milyon dolara satın almıştı.

Knight Frank yöneticisi Liam Bailey, ABD Avrupa ve Ortadoğu’ya yönelik iyi ulaşım olanakları yanında kentin finans merkezi niteliğinin Londra’daki alımları hızlandırdığını söyledi. Liam, ev alanlar arasında İngiliz oranının yüzde 50’ye indiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zenginlerin-emlak-icin-tercihi-londra_47956.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!