Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeugma’nın Villaları Restore Edilecek

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Zeugma Antik Kenti’nde bulunan iki villanın restorasyonu için 4 üniversiteye teklif götürdükle

NTV-MSNBC
Zeugma’nın Villaları Restore Edilecek

b>Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat, Zeugma Antik Kenti’nde bulunan iki villanın restorasyonu için 4 üniversiteye teklif götürdüklerini söyledi.

Aykanat, Zeugma Antik Kenti’nde 16 Ağustos 2004 tarihinde yapılan kazı çalışmaları sırasında, tabanı mozaik döşeli sütunlu avlu, sarnıç ve ikinci yerleşimcilere (hizmetkarlar) ait yerler ile Danae Villası’nın büyük bölümünün ortaya çıkarıldığını söyledi. Aykanat, daha önceki yıllarda yapılan kazı çalışmaları sırasında Dionysos Villası’nın ortaya çıkarıldığını, her iki villanın da restorasyonunun yapılmasının planlandığını kaydetti.

Villaların restorasyonu için Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Gazi Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’ne teklif götürüldüğünü anlatan Aykanat, üniversitelerin teklifi değerlendirdiklerini, sonucun bu ay içinde belirleneceğini ifade etti.

Zeugma Antik Kenti’nde açıkhava müzesinin temelini oluşturmak amacıyla birtakım girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Aykanat, “Bu villaların bir bilim kurulu tarafından restorasyonunun yapılması gerekiyor. Bu nedenle Zeugma Antik Kenti’ndeki iki villanın restorasyonunun yapılması için 4 üniversiteye teklif götürdük” diye konuştu.
Kazılar sırasında çıkarılan eserlerin, bulundukları yerlerde sergilenmesi gerektiğine işaret eden Aykanat, ileri dönemlerde Zeugma Antik Kenti’nin açıkhava müzesi haline dönüştürüleceğini bildirdi.
Aykanat, villaların restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile Zeugma Antik Kenti’nin açıkhava müzesine dönüştürülerek, kültür turizminin hizmetine sunulmuş olacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeugmanin-villalari-restore-edilecek_22232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!