Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeynep Bodur Okyay’a İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı Verildi

Kale Grubu Şirketleri İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’a İtalya devleti tarafından İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.

yapi.com.tr
Zeynep Bodur Okyay’a İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı Verildi

b>Kale Grubu Şirketleri İcra Kurulu BaşkanıZeynep Bodur Okyay’a İtalya devleti tarafından İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı verildi.

Türk-İtalyan ilişkilerine yaptığı katkılar ve hizmetler nedeniyle İtalya devleti tarafından “Caveliere di Lavora” ile onurlandırılan Zeynep Bodur Okyay’a Liyakat Nişanı, İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi tarafından törenle verildi.

18 Eylül 2006 Pazartesi akşamı İtalyan Büyükelçiliği Rezidansında yapılan törene, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, İtalyan Büyükelçisi Carlo Mansili, Friuli Venezia Giulia Özerk Bölgesi Başkanı Ricardo Illy, Kale Grubu Şirketleri Başkan ve Kurucu Murahhas Azası İbrahim Bodur, İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay ile Venezia Giulia Özerk Bölgesi’nden gelen iş adamlarından oluşan heyet ile çok sayıda davetli katıldı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, törende yaptığı konuşmada, Zeynep Bodur Okyay’ın başarılı bir iş kadını olarak hizmetlerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerinde Türkiye ve İtalya arasındaki ikili ilişkilerine yaptığı katkıyı överek, başarısından dolayı kutladı.1987 yılında İbrahim Bodur’a da İtalya tarafından Liyakat Nişanı verildiğini hatırlatan Özak, 19 yıl sonra Zeynep Bodur Okyay’ın da bu nişanla onurlandırılmasını anlamlı bulduğunu belirtti.

İtalya Büyükelçisi Carlo Marsili de İtalyan Lisesi yıllarından başlayarak, Türkiye –İtalya arasında ekonomik,sosyal ve kültürel işbirliklerine yaptığı katkılardan dolayı İtalya Devleti tarafından Liyakat Nişanı ile taltif edildiğini ve bu nişanı İtalya Cumhurbaşkanı adına kendisine sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Zeynep Bodur Okyay nişanı teslim aldıktan sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Herkesi saygı ile selamlarken öncelikle bana bu nişanı layık gören İtalya devletine Sayın Büyükelçi nezdinde şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok onur duydum.

Bu akşam aramızda hayatımdaki her aşamada benimle birlikte olan yakın dostlarım var. Onlara da hoşgeldiniz demek istiyorum.

Köklü bir geçmişe sahip Türk İtalyan ilişkilerine, cumhuriyet döneminin son elli yılında ailemin ve kurumumun da katkısı olmasından dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum.

Kızı olmaktan ve ayak izlerini takip etmekten gurur duyduğum babamın, fabrikalarımızın kuruluş yıllarından başlayarak, şirketlerimizde ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aldığı görevlerle Türk –İtalyan ilişkilerine katkısını, çocukluk yaşlarından beri takip ettim. İtalyan Lisesinde okumak ve bu kültürü tanımak benim olduğum kadar ailemin de isteğiydi. İtalya’ya 4 yaşımda gittiğimde Rinascente’de kayboldum. İtalyanca’yı da bilmediğim için kendimi bir türlü ifade edip, kim olduğumu, nerede kaldığımı kimseye söyleyemedim. İşte o gün İtalyanca öğrenmeye karar verdim. Bu kararımdan dolayı da çok mutluyum.

Kale Grubu’nda İtalyan Dostlarımızla iş ilişkilerimizi sürdürürken, ben de babam gibi sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerimle de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalıştım. Babama verilen devlet nişanından sonra, aynı nişana layık görülmem beni çok mutlu etti ve gururlandırdı.

Bu akşam sizlerinde huzurunda İtalyan devlet nişanı almak ve Türk – İtalyan ilişkilerini geliştirmek ailemizde “gelenek” haline gelmiş oldu.

Beni bu nişana layık görenlere tekrar içtenlikle teşekkür ediyorum. Bana her türlü imkanı hazırlayarak, bu konuda her zaman teşvik eden anneme, babama, desteğini esirgemeyen eşime müteşekkirim. Benim heyecanımı ve mutluluğumu paylaşan siz değerli konuklara da teşekkür eder, saygılar sunarım.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeynep-bodur-okyaya-italya-cumhuriyeti-liyakat-nisani-verildi_48565.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!