Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zeytinleri Kurtardı Sıra Datça Hurmasında

Muğla’nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Beldesi’nde kömür çıkarmak için köklenerek yakacak yapılmak istenen zeytin ağaçlarını kurtarmak amacıyla satın alarak, Datça’da saksı içinde yetiştiren işadamı Timur Kabaklarlı şimdi de Datça hurması (Phoenix theophrasti) için kolları sıvadı.

Hürriyet Gazetesi
Zeytinleri Kurtardı Sıra Datça Hurmasında

Muğla'nın Yatağan İlçesi Yeşilbağcılar Beldesi’nde kömür çıkarmak için köklenerek yakacak yapılmak istenen zeytin ağaçlarını kurtarmak amacıyla satın alarak, Datça’da saksı içinde yetiştiren işadamı Timur Kabaklarlı şimdi de Datça hurması (Phoenix theophrasti) için kolları sıvadı. Kabaklarlı sadece Datça bölgesine mahsus olan ağacın yaygınlaşması için 500 adet fidan satın alarak yetiştirmeye başladığını belirterek, "Gelecekte Datça’nın her tarafında Datça hurması olacak" dedi.

Kabaklarlı, "Datça hurmasına internette rastladım. Daha önce hiç görmediğim için ilgimi çekti. Amacım yetiştirip büyüdüğü zaman Datça Belediyesi’ne devretmek veya yine ilçe içinde 'Datça Hurma Bahçesi' adı altında bir yer yaparak bunları teşhir etmek. Türkiye ve tüm dünyaya tanıtımını sağlamak arzusundayım. Başlattığımız bu hamleye diğer insanların da katkı sağlayacağını düşünüyorum. 3-5 yılda olmasa bile 20 sene sonra her tarafta Datça hurması görmek mümkün olacaktır" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zeytinleri-kurtardi-sira-datca-hurmasinda_66952.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!