Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zincirlikuyu'daki Proje İçin Soru Önergesi

İBB Meclisi'nin CHP'li üyesi avukat Taner Kazanoğlu, Beşiktaş Zincirlikuyu'da yapımına devam edilen "Çiftçi Towers" adlı iki kulenin yer aldığı 45 katlı rezidans ve AVM projesinin imara aykırı olduğunu iddia etti.

yapi.com.tr
Zincirlikuyu'daki Proje İçin Soru Önergesi

İBB'nin CHP'li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, Zincirlikuyu'da yapımına devam edilen Çiftçi Towers adlı proje hakkında dün soru önergesi verdi. DHA'da yer alan habere göre Kazanoğlu önergesinde, "Son iki ay içerisinde ekte sunduğum resimde görüldüğü gibi projesine, plan notlarına ve ruhsata aykırı şekilde imalatlar yapılmış mıdır? Plan notlarında 'avam projeler İBB tarafından onaylandıktan sonra uygulama yapılacaktır' ibaresi bulunduğundan dolayı bu yapı ile ilgili İBB tarafından herhangi bir tadilat projesi onaylanmış mıdır? Tadilat projesi onaylanması yönünde yüklenicinin veya arsa sahibinin tadilat projesi talebi var mıdır?" ifadelerine yer verdi.

Çiftçi Towers: İmar planı dışında imalat yapılması söz konusu değil
Öte yandan Çiftçiler Holding tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kökleri cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan Çiftçiler Holding; otomotiv, inşaat, enerji ve denizcilik olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren Türkiye ekonomisinin önemli gruplarından biridir. Bugüne kadar tüm faaliyetlerinde olduğu gibi Çiftçi Towers projesinde de yasalara ve mevzuata harfiyen uygun hareket etmiştir. Mevzuattan kaynaklanan haklarımızın ötesinde iddia edildiği gibi, meri imar planı dışında bir imalat yapılması söz konusu değildir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/zincirlikuyudaki-proje-icin-soru-onergesi_163743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!