Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zonguldak'ın Suyu 20 Gün Sonra Bitiyor

Zonguldak'ın içme suyunun sağlandığı Ulutan Barajı'nda 20 günlük su kaldığı belirtildi. Sorunun çözümü için Ulutan Barajı ile Doğan Barajı arasında

Akşam



b>Zonguldak'ın içme suyunun sağlandığı Ulutan Barajı'nda 20 günlük su kaldığı belirtildi. Sorunun çözümü için Ulutan Barajı ile Doğan Barajı arasında tünel yapılması düşünülüyor.

Zonguldak kent merkezi ve Kozlu, Kilimli ilçeleri ile bazı beldelerin içme suyunun sağlandığı Ulutan Barajı'nda 20 günlük su kalması nedeniyle 2 aydır haftanın 4 günü su kesintisi uygulanıyor. Susuzluk sorununa çare arayan Zonguldak Belediyesi ve Metropoliten Belediyeler Birliği Başkanı İsmail Eşref, DSİ Genel Müdürlüğü yetkililerinin, Ulutan ve Doğan barajları arasında tünel yapılmasına sıcak baktığını söyledi.

Eylülde tamamen bitecek

Eşref, bölgenin yeterli yağış almaması ve sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı Ulutan Barajı'ndaki içme suyunun eylül ayında tamamen biteceğini belirterek, incelemede bulunulması amacıyla DSİ Genel Müdürlüğü'nden heyet istediklerini bildirdi. DSİ'nin incelemesinde, Ulutan ile Doğan Barajı arasında tünel yapılması önerisinin uygun bulunduğunu anlatan Eşref, şunları söyledi:

Tünel daha az maliyetli

'Heyet, su sorununun giderilmesi kapsamında, tünelin, bir an önce etüdü ve projesinin yapılarak, 2004 yılı programına alınacağını belirtti. Geçmiş yıllarda programa alınan, ancak gerçekleştirilemeyen Doğan Barajı'nın hayata geçirilmesi 10 yılı, maliyeti de 100 trilyon lirayı bulacak. Tünelin yapımı daha az maliyette olacak, bunun tamamlanması ise 2 yılı bulacak. Mevcut suyumuzu tasarruflu kullanmak zorundayız. Suyu daha uzun süreli kullanmanın çarelerini arıyor, hesabını yapıyoruz.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/zonguldakin-suyu-20-gun-sonra-bitiyor_5532.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!