Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul'un Gökdelenlerine...

Zorlu Levent Ofis’in İnşaat Süreci Başlıyor

Zorlu Gayrimenkul, Zorlu Levent Ofis’in inşaatına bu ay başlıyor. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen ve Koray Yapı’nın müteahhitliğini üstleneceği A Plus ofis projesi Zorlu Levent Ofis’in 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor. Tüm standartlarıyla bulunduğu bölgeye uyumlu ve beklentilerin üzerinde nitelikte olacak Zorlu Levent Ofis

yapi.com.tr
Zorlu Levent Ofis’in İnşaat Süreci Başlıyor

Zorlu Gayrimenkul, İstanbul’un nitelikli ofis ihtiyacını karşılamak üzere Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından projelendirilen Zorlu Levent Ofis’in inşası için Türkiye’nin en iyi 10 firması ile başlattığı seçim sürecini tamamlayarak, Koray Yapı ile ana müteahhitlik sözleşmesi imzaladı. Hafriyat çalışmaları Kasktaş tarafından 10 ayda tamamlanan Zorlu Levent Ofis Projesi’nin Koray Yapı tarafından Temmuz 2011 tarihinde başlatılacak inşaat çalışmasının ise 26 ayda tamamlanması planlanıyor.

280 milyon dolara mal olacak, çevreci özellikleriyle dikkat çekecek

2013 yılında bitirilmesi planlanan Zorlu Levent Ofis, İstanbul’un yüksek standartlara sahip ofis ihtiyacını karşılama iddiasını taşıyor. 280 milyon dolar yatırım bedeline sahip olacak Zorlu Levent Ofis'in bir diğer iddası da sahip olduğu yüksek standartlarla kendisinden sonraki yapılanmalar için de çıtayı yükseltecek kriterleri belirlemek.

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ve Büyükdere Caddesi’nde eski Deva Holding binasının bulunduğu arazide inşa edilecek proje, 40 katlı ve 161 metre olarak planlandı. Zorlu Levent Ofis, cephe ve iç aydınlatmasında da özel uygulamalara sahip olacak; LED donanımıyla sağlanacak özel aydınlatması ile şehrin manzarasına farklı bir renk katacak. 

Binada asansör trafiğini hızlandırmak üzere, konvansiyonel asansör sistemlerinden farklı olarak katlarda bekleme süresini kısaltan double deck sistemi uygulanacak. Böylece, bina içi sirkülasyon hızlanacak.



'LEED Gold' sertifikası adayı

Enerji tasarrufunun da üst düzeyde olacağı proje, çevreye gösterdiği duyarlılıkla da A+ sınıfı ofis standartlarının üzerinde olduğunu gösterecek. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen 'LEED Gold' sertifikası adayı olan Zorlu Levent Ofis çevre dostu bir bina olacak. Yağmur suyu ve gri suyun toplanıp tekrar kullanılacağı ve güneş ışığından azami şekilde yararlanılacak binada çalışacaklar, gelişmiş havalandırma sistemleri ve insan sağlığına zarar vermeyen yapı malzemeleri kullanımı sayesinde daha sağlıklı koşullarda çalışabilecekler. Elektriği rüzgar enerjisi santrallerinden sağlanacak Zorlu Levent Ofis’te karbon emisyonları minimuma indirilecek. Yeşil çatılar, elektrikli araçlar için özel park yerleri gibi diğer çevre dostu uygulamalarla Zorlu Levent Ofis tamamlandığında Türkiye ve dünyada örnek gösterilen bir ofis binası olacak.

Müteahhit firma seçimi beş aylık titiz bir araştırmayla gerçekleştirildi

Şubat ayında, Türkiye’nin alanında en iyi 10 müteahhitlik şirketi ile ön görüşmeleri başlatan Zorlu Gayrimenkul, Mayıs ayında bu firmaların 7’sinden teklif vermelerini istedi. Zorlu Gayrimenkul yetkilileri, 30 Mayıs tarihinde teslim edilen dosyaları inceleyerek 5 firma ile ikili görüşmelere başladı. 5 firma ile gerçekleştirilen iki turlu görüşmelerin ardından, ana müteahhitlik sözleşmesinin Koray Yapı End. ve Tic. A.Ş. ile imzalanmasına karar verildi.

Ödüllü proje

Zorlu Levent Ofis projesi, 2010 yılında dünyanın mimarlık ve gayrimenkul yatırımları alanında en prestijli ödülleri arasında yer alan International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasında ‘commercial’ (ticari) kategorisinde Avrupa-Afrika Bölgesi’ndeki 'en iyi ofis mimarisi' dalında ödüle layık görülmüştü. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/zorlu-levent-ofisin-insaat-sureci-basliyor_88352.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!