Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zorlu'nun Fiyatı Emlakçıyı Şaşırtmadı

Emlak uzmanları, Zincirlikuyu arazisine biçilen 800 milyon dolarlık satış bedelini, İstanbul'un önemli kavşağı olması nedeniyle yüksek bulmadı.

Radikal Gazetisi



incirlikuyu'da Karayolları'na ait arazinin 800 milyon dolara Zorlu Grubu'na satılmasıyla ilgili emlak sektörü profesyonelleri, fiyatın ucuz olmadığını fakat dünyadaki önemli metropollere göre de çok önemli rakam olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Barış Birol (Century 21 Türkiye Kanal ve Operasyon Müdürü): Arazinin İstanbul'un önemli kavşağında olması itibarıyla rakamı yüksek bulmadık. Planda inşaat yüksekliği, katları serbest bırakıldı. Bu bölgede böyle bir yer daha yok. Ayrıca, arazinin turizm, ticaret ve kültürel tesis alanı fonksiyonunda emsal üç olarak ifade edilmesi nedeniyle inşaat alanı, bodrum katlarıyla binlerce metrekare büyüyerek, 100 bin metrekare büyüklükteki arazide, 300 bin metrekare yer üstünde ve tahminen bir o kadar da yerin altında olmak üzere toplam 600 bin metrekarelik inşaat alanı olacak. Bu satış civardaki diğer parsellerde de fiyat artışına sebep olacak.

Doğan Yazgan (Arthur & Miller Kule Gayrimenkul Genel Müdürü): Bugünkü ölçülerde fiyat ne kaçırılmayacak ne de pahalı diyebilirim. Önemli olan, ileriye yönelik olarak nasıl bir rant getireceği.

Firuz Soyuer (Urban Land Institute Türkiye Başkan Yardımcısı): İstanbul henüz 'dünyanın en pahalı yeri' diye düşünülecek yer değil. Zincirlikuyu şehrin göbeğinde. Şehir merkezleri her yerde pahalıdır.

http://www.yapi.com.tr/haberler/zorlunun-fiyati-emlakciyi-sasirtmadi_52525.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!