Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Zümrüt Ormanlara Teknolojik Koruma

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki yaklaşık 1 milyon hektar ormanlık alanı yangın felaketlerinden koruyabilmek için teknolojiyi harekete geçirdi. Alevlere daha erken müdahale için ilk aşamada dört gözetleme kulesine ikişer dijital kamera takılmaya başlandı.

Milliyet EGE
Zümrüt Ormanlara Teknolojik Koruma

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanındaki yaklaşık 1 milyon hektar ormanlık alanı yangın felaketlerinden koruyabilmek için teknolojiyi harekete geçirdi. Alevlere daha erken müdahale için ilk aşamada dört gözetleme kulesine ikişer dijital kamera takılmaya başlandı. Üç dakikada 360’ar derece dönebilen kameralar, bacadan çıkan dumanı bile görseler hemen uyarı alarmı verecek. Yangının büyüklüğüne göre söndürme uçakları ve helikopterler havadan, arazözlerle yer ekipleri de karadan haraket edip alevleri başlangıç aşamasında kontrol altına alabilecek.

Baca dumanına bile duyarlı

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 67 kuledeki görevlilerin düne kadar dürbünle ormanları gözetlediklerini ve duman gördüklerinde hemen merkezi uyardıklarını hatırlattı, şöyle dedi:

“Dijital kameralı orman yangını erken uyarı sisteminde kablosuz internet de var. Dumanı gören kameralar hemen ikaz düdüğü çalacak. Yangın hareket merkezinde bu görüntüler dev ekranda izlenip anında yer tespiti yapılarak harekete geçilecek. Sistemi daha da geliştirerek cep telefonuna da uyarı yapabilir hale getireceğiz. Sisteminin diğer kulelere kurulması için seferberlik ilan edeceğiz. İzmir’in ve Manisa’nın akciğeri konumundaki zümrüt ormanlarımızı teknoloji desteğiyle daha iyi koruyacağız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/zumrut-ormanlara-teknolojik-koruma_68512.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!