Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 RIBA Ödülü Sahipleri Açıklandı

Birleşik Krallık Mimarlık Enstitüsü (The Royal Institute of British Architects - RIBA) tarafından 2010 yılının RIBA Ödülü sahipleri belirlendi. Mimarlıkta mükemmelik arayışındaki ödül programı kapsamında 93'ü Birleşik Krallık'ta gerçekleştirilmiş olmak üzere 102 proje onurlandırıldı.

bustler.net



Birleşik Krallık Mimarlık Enstitüsü (The Royal Institute of British Architects - RIBA) tarafından 2010 yılının RIBA Ödülü sahipleri belirlendi. Mimarlıkta mükemmelik arayışındaki ödül programı kapsamında 93’ü Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilmiş olmak üzere 102 proje onurlandırıldı.

Londra merkezinde otobüs şoförleri için oluşturulmuş küçük bir tuvaletten Berlin Neues Museum’a, sıfır-karbon bir evden 2012 Yaz Olimpiyatları için enerji istasyonuna uzanan çeşitlilikteki projeler arasında sanat yapıları öne çıkıyor. Galeri, müze, tiyatro ve odityoryum yapılarının çoğunlukta olduğu kazananlar listesinde göze çarpan bir diğer kategori ise eğitim yapıları… 2010 RIBA Ödülleri’nde onurlandırılan 93 Birleşik Krallık içinden projenin 17’si eğitim yapısı olarak karşımıza çıkıyor.

Bu senenin “büyük kazananı” dört RIBA Ödülü ile Rick Mather Architects oldu. Ünlü Britanyalı mimarlar Zaha Hadid, David Chipperfield, Rogers Stirk Harbour + Partners ve Tony Fretton ise, Birleşik Krallık sınırları dışında ve AB bölgesi içinde gerçekleştirdikleri yapılar ile ödüle layık görüldüler.

Bu senenin RIBA Ödülleri’nin bir diğer özelliği ise, çok sayıda küçük ölçekli ofisin ilk kez bir RIBA sahibi olmaları olarak değerlendirildi.

RIBA Başkanı Ruth Reed 2010 RIBA Ödülü hakkında şunları söyledi: “RIBA Ödülleri, yalnızca Britanya mimarlığının güncel durumunu değil, aynı zamanda da ekonomisini de yansıtıyor. Geçtiğimiz 45 yılın en büyük resesyonunu arkasında bırakan RIBA Ödülleri’nde bu senenin kazananları, mimarların zor zamanlarda bile kendi ülkelerinde ve deniz aşırı memleketlerde çok iyi yapılar ortaya koyabildiklerini gösterdi. RIBA Ödülleri daima cevher niteliğindeki küçük projelere ve henüz kurulmuş ofislere parlama şansı tanıyor; bu sene de bu anlamda istisna değil. Bir “boyut” ödülü olmanın çok ötesindeki RIBA Ödülleri, insanların yaşamlarına değer veren yapıları onurlandırmak için seçiliyor.”

2010 RIBA Ödülleri’nde Britanyalı mimarların final listesine giren deniz aşırı projeleri şöyle:


AP Moller Okulu, Almanya
CF Moller Architects


Neues Museum, Almanya
David Chipperfield Architects, Restoratör: Julian Harrap Architects


Spanish Cove’da Ev, İrlanda (Cork)
Niall McLaughlin Architects


VISUAL – Çağdaş sanat Merkezi & George Bernard Shaw Tiyatrosu, İrlanda (Carlow)
Terry Pawson Architects Limited


Alzheimers Dinlenme Merkezi, İrlanda (Dublin)
Niall McLaughlin Architects


MAXXI, 21. Yüzyıl Sanatları Merkezi, İtalya
Zaha Hadid Architects


Varşova Birleşik Krallık Konsolosluğu, Polonya
Tony FrettonArchitects


Campus Palmas Altas, İspanya
Rogers Stirk Harbour + Partners


Barselona Adalet Binası ve “l’Hospitalet de Llobregat”, İspanya
David Chipperfield Architects

RIBA Stirling Ödülü, yukarıda sayılan projeler ve Britanya’dan yapıları kapsayan 102 proje arasında yapılacak değerlendirme sonrasında sahibini bulacak. Ödül, geçtiğimiz yıl içerisinde Britanya mimarlığına en büyük katkıyı yaptığına kanaat getirilen yapıya verilecek. Stirlin Ödülü, 2 Ekim 2010’da düzenlenecek bir tören ile takdim edilecek.

2010 RIBA Ödülü sahibi projelerin tam listesi için tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2010-riba-odulu-sahipleri-aciklandi_79610.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!