Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2010 RIBA Stirling Adayları Açıklandı

Birleşik Krallık Mimarlık Enstitüsü (RIBA) tarafından bu sene on beşincisi verilecek olan RIBA Stirling Ödülü'nün adayları açıklandı. Birleşik Krallık'ta gerçekleştirilmiş veya tasarlanmış olan ve Avrupa'da konumlanan en iyi yeni yapının ödüllendirileceği programın birincisi, 20 bin Sterlinlik ödülün de sahibi olacak.

Bustler



B> Birleşik Krallık Mimarlık Enstitüsü (RIBA) tarafından bu sene on beşincisi verilecek olan RIBA Stirling Ödülü’nün adayları açıklandı. Birleşik Krallık’ta gerçekleştirilmiş veya tasarlanmış olan ve Avrupa’da konumlanan en iyi yeni yapının ödüllendirileceği programın birincisi, 20 bin Sterlinlik ödülün de sahibi olacak.

Bu sene ilk kez iki eğitim yapısının final listesine çıktığı ödül programı, bir anlamda günümüzün “okul”larının nasıl olması gerektiğini gösteriyor: hafif, iyi programlanmış ve iyi donatılmış. Öte yandan Stirling Ödülleri’ne daha önce hiç aday gösterilmemiş olan üç genç pratiğin varlığı, programın etki alanını büyütüyor.

RIBA’nın The Architects’ Journal ve Benchmark desteği ile gerçekleştirdiği Stirling ödül programının 2010 yılı adayları şöyle:



MAXXI, 21. Yüzyıl Sanatı Ulusal Müzesi, Roma – İtalya
Zaha Hadid Architects


Clapham Manor İlkokulu, Londra - İngiltere
SW4 – dRMM


Christ’s Koleji, Guildford – İngiltere
DSDHA


“Bateman's Row”, Londra - İngiltere
EC2 - Theis and Khan Architects


Ashmolean Müzesi, Oxford – İngiltere
Rick Mather Architects


“Neues Museum”, Berlin – Almanya
David Chipperfield Architects ve Julian Harrap Architects

RIBA Başkanı Ruth Reed’in başkanlığında ve Rogers Stirk Harbour’dan mimar Ivan Harbour, Dixon Jones’tan mimar Edward Jones; tarihçi ve yazar Lisa Jardine ile yayıncı Mark Lawson’dan oluşan seçici kurul, 2010 Stirling Ödülü’nün sahibi belirlemek üzere aday yapıları gezecek ve yerinde inceleyecek. Sonuç ise Ekim ayının başında açıklanacak.

RIBA Stirling Ödülü’e layık görülen geçmiş projeler arasında Rogers Stirk Harbour + Partners’ın “Maggie’s Centre”ı (2009), Feilden Clegg Bradley Studios, Alison Brooks Architects ve Macreanor Lavington işbirliğinde gerçekleştirilen Accordia konutları (2008) ve David Chipperfield Architects’in Almanya Neckar Nehri kıyısındaki Modern Edebiyat Müzesi (2007) bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2010-riba-stirling-adaylari-aciklandi_81361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!