Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2011 WAN Konut Ödülü'nde Oylar Cepheden Yana Oldu

Uluslararası mimarlık haberleri portali World Arcitecture News (WAN) tarafından düzenlenen WAN Awards'un 'Konut' kategorisinde birinciliği, OBR Open Building Research S.r.l. ve Accent Design Group elde etti. Her iki proje de ilginç çift cephe tasarımları ile öne çıkıyor.

yapi.com.tr
2011 WAN Konut Ödülü'nde Oylar Cepheden Yana Oldu

Uluslararası mimarlık haberleri portali World Arcitecture News (WAN) tarafından düzenlenen WAN Awards'un 'Konut' kategorisinde birinciliği, OBR Open Building Research S.r.l. ve Accent Design Group elde etti. Her iki proje de ilginç çift cephe tasarımları ile öne çıkıyor.


OBR Open Building Research S.r.l.
'nin Milano'da hayata geçirdiği çift cepheli konut projesi Milanofiori Residential Complex, gerek yerel jüri gerekse uluslararası jürinin oybirliğiyle, tamamlanmış konut projeleri arasında birinciliğe layık görüldü. Milanofiori projesi; akıllı, zarif ve verimli bir bina arayışındaki jüriyi tüm yönleri ile cezbetmeyi başardı.


Bu cephe bizim bahçe, şu cephe kamu bahçesi

Projenin gerçekten iyi tasarlandığına dikkat çeken Tanya Kalinina (McAdam Architects), en küçük detayların bile dikkate aldığını vurguladı. Jüri değerlendimesinde ayrıca şu noktalara değinildi:

"Milanofiori Residential Complex, mimarlık ve doğa arasındaki canlı ilişkinin muhteşem bir örneği: insana ve çevresine ilişkin başarılı bir müdahale. Kentsel çevreyi göz önüne alan zarif bir çift cephe tasarımı sunuyor. Cephelerden biri sokağa bakarken, daha organik bir yapıya sahip diğer cephe parka yöneliyor.  

Geniş kamusal bahçelere bakan balkonlar ve özel iç avlular, projeyi üstün kılan ve birinciliğe taşıyan detaylar arasında. Proje alanı oldukça büyük olsa da, konut birimleri alanı tıka basa doldurulmuyor. İnşaat taban alanının üst katlardaki iktisatlı kullanımı özellikle takdirimiz topladı."

OBR Open Building Research kurucu ortağı ve İtalya Yeşil Binalar Konseyi kurucu üyesi Paolo Brescia, hafta başında (20-21 Şubat 2012) İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde "Yeşil Binalarda Yaşam & Geleceğin Şehirleri" paneline konuşmacı olarak katılmıştı. Brescia bugün (22 Şubat) de, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde "Mimarlığın Gücü Var mı?" başlıklı bir seminer verdi.


Beyrut'tan ilham alan 'konut rasathanesi'

Accent Design Group
'un Beirut Observatory (Beyrut Rasathanesi) projesi de tamamlanmamış konut yapıları kategorisinde, yine oybirliğiyle, 2011 WAN Konut Ödülü'ne değer görüldü. Beirut Observatory'nin seçilmesine gerekçe olarak ise, ön ve arka cephenin tamamen zıt formlara sahip olması gösterildi.  

Seviyeleri biribirinden ayıran ilginç tasarım, kulenin ortasındaki iki kat yüksekliğindeki alanlar ve konsol çıkan balkonlar jürinin dikkatini çeken özellikler olarak sıralanıyor. Proje dağın üzerinde yer aldığından, mimarların, bina hacmine özellikle açılı bir form vererek, kuzey manzarasına hakim bir cephe yarattıkları ve ilhamlarını da Beyrut'un kentsel formundan aldıkları belirtiliyor.

Beirut Observatory tüm bu özellikleri ile jürinin toplu takdirini kazanmış durumda. Gereksiz mimarlık oyunları sergilemekten kaçınan proje, böylelikle klişe konut kulelerinden ayrılmış oluyor.



Bu haber,
worldarchitecturenews.com'dan derlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/2011-wan-konut-odulunde-oylar-cepheden-yana-oldu_90874.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!