Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

2003 yılından bu yana Türkiye’yi temsilen Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ile Belçika, Almanya, İrlanda ve Hollanda'daki çimento ve beton birliklerinin desteğiyle iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nın beşincisi sonuçlandı.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

5. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu 5. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

2003 yılından bu yana Türkiye’yi temsilen Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) ile Belçika, Almanya, İrlanda ve Hollanda'daki çimento ve beton birliklerinin desteğiyle iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beton Tasarım Yarışması'nın beşincisi sonuçlandı.


Mimarlık, mühendislik, tasarım ve bağlı alanlardaki öğrencilerin, yaratıcı fikirleri ile tasarımlarını bir araya getirmelerini amaçlayan yarışmada öğrenciler; betonun enerji üzerinde etkili olan özelliklerini kullandıkları fikirlerle yarışmaya katıldı. Ödüller, 15 Haziran 2012 Cuma günü İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

5. Uluslararası Beton Tasarım Yarışması’nda öğrenciler; betonun enerji üzerinde etkili olan özelliklerini keşfetti ve bu özellikleri kullandıkları fikirlerle yarışmaya katıldı. Değerlendirme sonucunda birincilik ödülünü İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Coşku Çinkılıç ve Semra Refkaeva Shukrieva alırken, ikincilik ödülünü ise Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Aylin Yeğen ve İbrahim Türkeri aldı.



Birinci Ödül. Büyük görsel için tıklayınız.


İkinci Ödül. Büyük görsel için tıklayınız.

Mimar Arif Suyabatmaz’ın başkanlık ettiği jüride Alpaslan Ataman, Hasan Çalışlar, Tülin Hadi ve Burak Altınışık yer aldı. Dereceye giren katılımcılar, beton ve enerji üzerine daha fazla keşif yapmaları için 26 Ağustos-1 Eylül 2012 tarihleri arasında Rotterdam’da yapılacak olan 6 günlük uluslararası seminer ve atölye çalışmalarına katılmaya hak kazandılar.

İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleşen ödül töreninde bir konuşma yapan TÇMB Genel Koordinatörü Oğuz Tezmen şunları söyledi:

“Betonun tüm potansiyelini, yapılaşma çalışmalarında öncelikli karar verici konumundaki mimarlara tanıtmayı sektörümüz için önemli bir sosyal proje olarak düşünüyoruz. 2002 yılından beri düzenlediği mimarlık yaz okulları, 2004 yılından itibaren yayınladığı Betonart dergisi, çeşitli mimarlık konferansları ve Beton Tasarım Yarışmaları, sektörümüz için bir sosyal proje olmanın ötesinde temel ilke olarak sürdürülebilirliği benimsemiş TÇMB için, nice on yıllar devam edecek kurumsal bir etkinliğe dönüşmüş durumdadır. Bu etkinliği sürdürmek bizim için bir niyetin ötesinde bir kurumsal sorumluluğa dönüşmüştür.”

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/5-uluslararasi-beton-tasarim-yarismasinda-oduller-sahiplerini-buldu_100599.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!