Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri

Yurtbay Seramik'in düzenlediği 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl “Düzenli Düzensizlik” teması ile sektörde özgün fikirlerini sunabilecekleri bir platform sağlıyor. Yarışmanın son başvuru tarihi, 30 Kasım 2017.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri
SON BAŞVURU TARİHİ 30 Kasım 2017
DÜZENLEYEN

Yurtbay Seramik ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğinde

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

www.dogadansanatasentasarla.com

+ Ajandama Ekle

Sektörde yenilikçi fikirlere açıklığı ve fark yaratan projelere verdiği destekle öne çıkan Yurtbay Seramik'in Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliği ile düzenlediği 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri başvuruya açıldı. 

Bu yıl “Düzenli Düzensizlik” teması ile zihinleri uyandırmaya çalışan yarışma, düzensizmiş gibi görünürken büyük bir düzenin parçası olan öğelerin doğaya karışma yolculuğuna vurgu yaparken, özgün ve üretilebilir tasarımları sektöre kazandırmayı hedefliyor.

Doğada hiçbir şeyin tesadüf olmadığı, aksine büyük bir düzenin farklı ve tamamlayıcı unsurlardan oluştuğuna vurgu yapan “Düzenli Düzensizlik”, her şeyin birbirine karışıp dönüşürken düzene hizmet ettiğine dair yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Değişirken dönüşen, dönüşürken kendini yeniden tanımlayan bu dünya, sınırsız kavram ve fikirle içsel düzende bir doğaya karışma hikâyesine işaret ediyor. 5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, bu bağlamda öğrencilerden düzen ve düzensizlik kavramlarını birbirinin karşıtı değil var olma nedeni, diğer bir deyişle birbirini içeren kavramlar olarak ele alan tasarımlar geliştirmelerini bekliyor.

Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım, mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlayan “5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne son başvuru tarihi ise 30 Kasım 2017

Yurtbay Seramik’in sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri jürisinde bu yıl, Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ GSF Grafik Tasarım Bölümü Başkanı), Birsen Canbaz (Seramik Sanatçısı), Defne Koz (Tasarımcı, Koz Susani Design), Sertaç Ersayın (Endüstriyel Tasarımcı, Reform-İst Kurucusu) ve Prof. Sevim Çizer (DEÜ GSF Seramik ve Cam Tasarımı Bölüm Başkanı) yer alıyor.

Birincinin 10.000 TL, ikincinin 7.500 TL, üçüncünün 5.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 1.000 TL’lik eşdeğer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2018 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’ndaki Yurtbay Seramik Standı’nda tasarladığı ürünü sergileme imkanı sağlanacak.

Yurtbay Seramik, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

5. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri'ne ilişkin tüm bilgilere www.dogadansanatasentasarla.com adresinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/5-zeki-yurtbay-tasarim-odulleri_159894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!