Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Başlıyor

Yurtbay Seramik’in düzenlediği 8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl ‘’Temassız Temas’’ teması ile sektörde özgün fikirlerini sunabilecekleri profesyonel bir platform sağlıyor. Ekosistemin en iddialı yarışmasına proje teslimi, 23 Kasım 2020’ye kadar devam edecek.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Başlıyor 8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri Yarışması Başlıyor
SON BAŞVURU TARİHİ 23 Kasım 2020
DÜZENLEYEN

Yurtbay Seramik, Yapı Medya İletişim işbirliği ile

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

www.dogadansanatasentasarla.com

E-POSTA

yarisma@yapi.com.tr

+ Ajandama Ekle

Sektöründe sürdürülebilir projeleri ve köklü marka geçmişiyle öne çıkan Yurtbay Seramik’in Yapı Medya İletişim iş birliği ile düzenlediği “8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” her yıl katlanarak devam eden nitelikli proje sayısına bu yıl yenilerini ekleyecek.

Yarışmanın Teması ve Konusu

Bu yıl "Temassız Temas’’ teması ile tasarımcının çevresi ve kendisiyle en tabii ihtiyacı olan temas kurma içgüdüsünü nasıl yorumladığına değinilmek isteniyor. Sonsuz bir varoluş mücadelesi verdiğimiz bir evrende ‘’temassız temas’’ kurmak mümkün müdür? Dokunmadan temas kurmak hayatımıza ne gibi yenilikler, sınırlar ve mücadeleler getiriyor? “Temassız Temas” ile tüm mesafeleri kaldırmaya çalışırken, her türlü olgunun tam zıttı ile yeniden yaşama tutunma mücadelesine mi tanıklık ediyoruz yoksa?

Dokunma en temel ihtiyaç iken temas kurma yöntemimiz değiştikçe doğa, canlılar ve insanlarla ne türden bir etkileşim içinde olacağımızı bizim içgüdülerimiz mi belirliyor? Temas sadece insanlarla değil, evrende bulunan canlı ve cansız tüm nesnelerle kurulan eşsiz bir deneyim. Bu nedenle dokunmanın çok ötesinde farklı duyularla da mümkün kılacağımız temas olgusunu, temassız bir şekilde betimliyoruz.

8. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması bu bağlamda “Temassız Temas” teması ile tasarımcılardan özgün olmasını beklediği sınırsız bir düşünce alanı bırakıyor. Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlıyor.

Yarışma Takvimi

Yarışmanın ilanı: 3 Temmuz 2020
Soru sormak için son gün: 22 Ekim 2020, Perşembe
Soruların cevaplarının ilanı: 29 Ekim 2020, Perşembe
Proje teslim tarihi: 23 Kasım 2020, Pazartesi, saat 23:59
Jüri değerlendirme toplantısı: 8 Aralık 2020, Salı
Sonuçların ilanı: 15 Aralık 2020, Salı

Yurtbay Seramik’in sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan, sektörün en iddialı tasarım yarışması olan “8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl Prof. Ayşegül İzer (MSGSÜ Rektör Yardımcısı), Hakan Helvacıoğlu (Hakan Helvacıoğlu Design Co. Kurucusu), Fırat Neziroğlu (Sanatçı), Günnur Özsoy (Heykel Sanatçısı), Prof. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi) yer alıyor.

Birincinin 12.000 TL, ikincinin 8.000 TL, üçüncünün ise 6.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 1.500 TL’lik eş değer mansiyon ödülü de verilecek. Yarışmanın birincisine para ödülünün yanı sıra UNICERA 2021 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik standında tasarımının üretilerek sergilenmesi imkânı sağlanacak.

Yurtbay Seramik, “Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

“8. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne ilişkin tüm detaylara www.dogadansanatasentasarla.com internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/8-zeki-yurtbay-tasarim-odulleri-yarismasi-basliyor_180735.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!