Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri

Yurtbay Seramik’in düzenlediği 9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri, genç tasarımcılara bu yıl da “Öze Dönüş” teması ile sektörde özgün ve yenilikçi fikirlerini sunabilecekleri profesyonel bir platform sağlıyor. Proje teslim tarihi 20 Ocak 2022.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri 9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri
TESLİM TARİHİ 20 Ocak 2022
DÜZENLEYEN

Yurtbay Seramik, Yapı Medya İletişim iş birliği ile

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

www.dogadansanatasentasarla.com

E-POSTA

yarisma@yapi.com.tr

+ Ajandama Ekle

Sektöründe yenilikçi fikirleri ve sürdürülebilir projeleriyle öne çıkan Yurtbay Seramik’in Yapı Medya İletişim iş birliği ile düzenlediği “9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” her yıl katlanarak devam eden nitelikli proje sayısına bu yıl yenilerini ekleme heyecanıyla konsept ve tema üstünde titiz bir şekilde çalıştı.

Bu yıl “Öze Dönüş” teması ile pandemi sürecinin tüm insanlığı içsel yolculuklarında ve bireysel yaşamlarında nasıl etkilediği ele alınacak. Değişen, gelişen ve dönüşen dünya düzeninde tasarım odaklı yeni yaşam alanları seramik karo üstünde farklı formlarda tasarlanacak. Doğaya ve yaşamın tüm kaynaklarına bambaşka bir boyutta bakma fırsatı sunulacak. ‘‘Öze Dönüş’’ temasının ana mottosu ise; doğayla bütünleşik yeni yaşam alanlarının tasarım odaklı disiplinlerde irdelenmesi üzerine olacak.

Pandemi sürecinin değiştirdiği duygu ve duygu durumlarının üstünde duran “Öze Dönüş’’ daha yaşanabilir bir dünya için varolan sistemlerin derinlemesine irdelenmesine ve yaratıcı tasarım disiplinleri tarafından ne gibi çözümler üretilebilir olacağına ışık tutmak istiyor. Doğadan Sanata Sen Tasarla diyerek tasarımcılara yeni ufuklar açıyor ve “Öze Dönüş” bir uyanış hikâyesi, içsel dünyadan dışardaki tüm öğretilere bakarken kalıpların dışında yeni formuyla karşımıza çıkan farklı yaşam alanlarının nasıl tasarlanabileceğine dair öncü bir tema olma özelliği taşıyor.

9. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması bu bağlamda “Öze dönüş” teması ile tasarımcıları, sınırları kendilerinin belirleyeceği bir yaşam alanı tasarlamaya ve seramik üzerinde bu dünyayı ifade etmeye davet ediyor. Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin tasarım bölümlerine bağlı mimarlık, güzel sanatlar, görsel sanatlar ve görsel iletişim tasarımı, sanat ve tasarım ile mühendislik fakültelerine bağlı mimarlık ve tasarım disiplinlerini kapsayan bölümlerin ön lisans, lisans ve lisansüstü (yüksek lisans, sanatta yeterlilik ve doktora) öğrencilerine açık olan yarışmaya ekip olarak ya da bireysel başvuru yapılabiliyor. Ekip başlarının belirtilen bölümlerden olması koşuluyla, diğer ekip üyelerine farklı bölümlerden olma imkânı sağlıyor.

Yurtbay Seramik’in sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” jürisinde bu yıl Prof. Dr. Ayşegül İzer (MSGSÜ Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi), Hakan Helvacıoğlu (Hakan Helvacıoğlu Design Co. Kurucusu), Hasan Şahbaz (Seramik Sanatçısı/Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi), Mevce Çıracı (Fields Kurucu Ortağı), Prof. Dr. Sevim Çizer (Seramik Sanatçısı/İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi) yer alıyor.

Yarışma Takvimi

Soru Sormak için Son Gün: 1 Ekim 2021 Cuma
Soruların Cevaplarının İlanı:
11 Ekim 2021 Pazartesi
Proje Yükleme Tarihi: 2 Kasım 2021 Salı
Proje Son Teslim Tarihi: 20 Ocak 2022 Perşembe
Jüri Değerlendirme Toplantısı: 10 - 11 Şubat 2022
Sonuçların İlanı: 22 Şubat 2022 Salı

Birincinin 12.000 TL, ikincinin 10.000 TL, üçüncünün 8.000 TL ile ödüllendirileceği yarışmada, üç adet 2.500 TL’lik eş değer mansiyon ödülü de verilecek. Bununla beraber yarışmada dereceye giren geleceğin tasarımcılarına mücbir sebepler haricinde (pandemi koşulları nedeniyle)  UNICERA 2022 Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nda Yurtbay Seramik Standı’nda tasarımlarının sergilenmesi fırsatı tanınacak.

Yurtbay Seramik,Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri” ile; seramik sektörüne ve eğitimine katkıda bulunmayı, yaratıcı fikirleri desteklemeyi, seramik sektöründe tasarımın önemini vurgulamayı, özgün ve üretilebilir tasarımları ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

“9. Zeki Yurtbay Tasarım Ödülleri”ne ilişkin tüm bilgilere, www.dogadansanatasentasarla.com internet sitesinden ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/9-zeki-yurtbay-tasarim-odulleri-_186485.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!