Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Archiprix-Türkiye 2014

Archiprix-Türkiye, Türkiye’deki mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak özendirici ve yapıcı bir rekabet ortamı yaratmaya, genç mimarları ve mimar adaylarını mesleki ortam içinde bir araya getirerek mimarlık üzerine düşündürmeye davet ediyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Archiprix-Türkiye 2014 Archiprix-Türkiye 2014
SON BAŞVURU TARİHİ 24 Ekim 2014
DÜZENLEYEN

Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) | Ana sponsor: Serra seramik

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
E-POSTA

info@archiprixturkiye.org

İLETİŞİM: ARCHIPRIX-Türkiye Yarışma Sekretaryası A: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No: 12/430 Fulya, İstanbul T: (212) 266 70 70
+ Ajandama Ekle

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere 19 yıldır düzenlenen ARCHIPRIX – Türkiye’nin 2014 başvuruları başladı.

Türkiye’deki mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak özendirici ve yapıcı bir rekabet ortamı yaratan ve genç mimarları ve mimar adaylarını mesleki ortam içinde bir araya getirerek mimarlık üzerine düşünmeye ve tartışmaya yönlendiren yarışmada bugüne kadar yaklaşık 40 üniversiteden 1500'e yakın öğrenci diploma projelerini sergiledi.

Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli ve Ferhan Yürekli tarafından kurulan ARCHIPRIX - Türkiye, bu yıl 19. kez gerçekleştirilecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Serra’nın ana sponsorluğu ile, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin tüm mimarlık okullarından katılım olması hedefleniyor.

2013–2014 akademik yılı, Şubat ya da Haziran dönemine ait bitirme projeleri ile katılabilinen yarışmanın son başvuru tarihi 24 Ekim 2014 olarak belirlendi. Başvuru formları, okulların Mimarlık Bölüm Başkanlıkları'ndan veya www.archiprixturkiye.org adresinden elde edilebilecek.

Projelerin dijital olarak teslim edileceği yarışmada panoların baskısı ARCHIPRIX-Türkiye tarafından yapılacak, posta ve baskı ücreti ödenmeyecek, panolar aynı malzeme ve eş kalite ile sunulacak.

Genç mimarların mesleğe ve mimarlık ortamının dinamizmine olan katkılarını ve farklı disiplinlerin mimarlık pratiğinin gelişimindeki etkisini vurgulamak üzere, genç tasarımcılardan oluşan 2014 yılı jürisinde, mimarlık ortamının farklı alanlarına katkılarıyla tanınan Ömer Selçuk Baz, Deniz Dokgöz, Atilla Kuzu, Ertuğ Uçar ile, uluslararası düzeyde ortaya koyduğu nitelikli projelerle tanınan ödüllü İtalyan mimar Benedetta Tagliabue yer alacak. Geçen yılın birincilik ödülünü alan Murat Aydınoğlu yedek üye olarak jüri değerlendirmelerine katkıda bulunurken, yarışmanın raportörlüğünü ise YEM'den Nurullah Kaya üstlenecek.

Dereceye giren proje sahiplerinin yanı sıra bu yıl iki mimar adayı daha ödüllendirilecek. İkinci kez verilecek olan “Sürdürülebilirlik” ödülünün seçiminde Sürdürülebilirlik Danışmanı Ömer Moltay jüriye destek olurken, Serra Özel Ödülü kapsamında bir yarışmacı uluslararası mimarlık ortamını yerinde görmek üzere “Hollanda Mimari Gezisi” kazanacak.
 
ARCHIPRIX – Türkiye 2014’te dereceye giren genç mimarlar, ödüllerini, Aralık ayında Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecek törende alacaklar.


Jüri
Ömer Selçuk Baz | Yalın Mimarlık Kurucu Ortağı
Yrd. Doç. Dr. Deniz Dokgöz | Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bina Bilgisi Anabilim Dalı
Atilla Kuzu | ZOOM TPU Kurucu Ortağı
Benedetta Tagliabue | EMBT Mimarlık Ortağı
Ertuğ Uçar | Teğet Mimarlık Kurucu Ortağı
Ömer Moltay | Mimta Mimarlık  (Sürdürülebilirlik Danışmanı)
Murat Aydınlıoğlu | ARCHIPRIX - Türkiye 2013 Birincisi  (Yedek Jüri Üyesi)

Ödüller
Serra Birincilik Ödülü: 5.000 TL
İkincilik Ödülü: 3.500 TL
Üçüncülük Ödülü: 2.500 TL
Mansiyon (3 adet eşdeğer): 2.000'er TL
Sürdürülebilirlik Ödülü: 2.500 TL
Serra Özel Ödülü: Hollanda Mimari Gezisi


Kayıt formu için tıklayınız. 

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/archiprix-turkiye-2014-_121222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!