Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa'nın 40 Yaş Altı En İyi 40 Mimarı Seçilecek

Avrupalı mimarlık pratisyenlerinin yeni gelecek nesillerini tanımak ve tanıtmak amacını taşıyan "Europe 40 Under 40" ödül programının 2009 ayağı başladı. Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi (The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies) tarafından düzenlenen seçki, Avrupa'nın gelecek yaşama ve

yapi.com.tr

Ödüller

Avrupa'nın 40 Yaş Altı En İyi 40 Mimarı Seçilecek Avrupa'nın 40 Yaş Altı En İyi 40 Mimarı Seçilecek

Avrupalı mimarlık pratisyenlerinin yeni gelecek nesillerini tanımak ve tanıtmak amacını taşıyan “Europe 40 Under 40” ödül programının 2009 ayağı başladı. Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi (The European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies) tarafından düzenlenen seçki, Avrupa’nın gelecek yaşama ve çalışma ortamlarını, kentsel ve kırsal alanlarını tasarlayacak yeni nesil yetenekli mimarlarını mercek altına alan bir etkinlik.

Her yıl düzenlenen “40 Under 40” ödül programı bu sene KONE ve Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi’nin katkılarıyla gerçekleştiriliyor. 31 Aralık 2008 tarihine kadar 40 yaşını doldurmayacak tüm mimar, peyzaj mimarı, iç mimar ve şehir plancıya açık olan ödüllere hem bağımsız çalışmalarla hem de koordinatörlüğü yapılan firma bazlı işlerle katılınabilir.

Seçkiye Avrupa Birliği üyesi ülkelere mensup mimarların yanısıra Norveç, İzlanda, İsviçre, Türkiye, Lichtenstein, Monaco, Hırvatistan, Arnavutluk, Andora, Sırbistan, Karadağ, Ermenistan, Bosna-Hersek, Makedonya, Moldovya, Belarus, Azerbaycan, Kanarya Adaları ve San Marino’dan mimarlar da başvurabiliyor.

Toplamda 47 Avrupa ülkesini kapsamına alan ödül programı hakkında konuşan Chicago Athenaeum Müzesi Başkan Yardımcısı Ioannis Karalias şunları söylüyor: “Avrupa mimarlığının tasarım, düşünce ve teorisi dahilinde doğrudan bir sonuç olarak Avrupa ve uluslararası kentlerin akıbetini belirleyecek yeni ve yetkin tasarımsal yetenekleri kutluyoruz. Anahtar, günümüz mimarlık pratiğinin vitrininde konumlanan 40 umut vaadeden mimara daha geniş tanınırlık sağlayabilmek.”

Mimarlar, yetkinlik ve yeteneklerini gösterecek kalitedeki 1 ila 3 adet proje ile başvurabiliyorlar. Gerçekleştirilmiş veya gerçekleştirilmemiş olabilecek bu projeler, önemli mimarlık pratisyenleri, üstleniciler, mimarlık gazetecileri, eğitimciler ve eleştirmenlerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilecek.

Gönderilebilecek projelerin işlevine ilişkin getirilen kapsam ise şu:

Gökdelen, kurumsal projeler, dini mekanlar, kamusal strüktürler veya yönetim yapıları, planlama projeleri, kentsel yenileme, restorasyon/renovasyon, bir veya çok sayıda aile için konut, mağazalar, konaklama veya ticari ünitelerin iç mimarlık projeleri, spor ve ulaşım yapıları, park, anıt ve kamusal açık alanlar.

Katılımların tasarımın yenilikçiliği ve alışılmış yöntemlerin ötesine geçen vurgular dahilinde değerlendirileceği program, tasarıma yeni fikir, teori ve yaklaşımlar getirilmesini bekliyor. Değerlendirmede göz önünde bulundurulacak diğer kriter ise, son yapım teknolojilerinin kullanımı, yeni malzemelerin araştırılması, tasarıma çevresel bilincin eklemlenmesi ve enerji tasarrufu çabası ile kırsal ve kentsel olana duyarlık gösterilmesi olarak sayılabilir.

1 Eylül 2008 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilebileceği seçki için 2009’un başlarında açılacak ve tüm Avrupa’yı dolaşacak bir sergi düşünülüyor. Seçki aynı zamanda Chicago Athenaeum’da sergilenerek okyanus ötesine taşınacak.

Daha ayrıntılı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/avrupanin-40-yas-alti-en-iyi-40-mimari-secilecek_62511.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!