Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

DemirDöküm Sponsorluğundaki İTÜ Güneş Teknesi Dünya Üçüncüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde 2004’te kurulan ‘İ.T.Ü Güneş Teknesi Takımı’ DemirDöküm sponsorluğunda 11 Haziran 2011 tarihinde ABD’nin Iowa eyaletinde düzenlenen yarışlarda 'Odabaşı' isimli teknesiyle Dünya Üçüncüsü oldu.

yapi.com.tr
DemirDöküm Sponsorluğundaki İTÜ Güneş Teknesi Dünya Üçüncüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde 2004’te kurulan ‘İ.T.Ü Güneş Teknesi Takımı’, DemirDöküm sponsorluğunda 11 Haziran 2011 tarihinde ABD’nin Iowa eyaletinde düzenlenen yarışlarda 'Odabaşı' isimli teknesiyle dünya üçüncüsü oldu.

Güneş Teknesi Takımı bu yıl,  2011 Solar Splash yarışmasına DemirDöküm sponsorluğunda daha farklı bir tasarım ve daha büyük bir tecrübeyle girdi. 22 takım arasından üçüncü olmayı başaran İTÜ Güneş Teknesi Takımı, aynı zamanda en iyi sistem tasarımı, manevra etabı birinciliği, tasarım, hız etabı ikinciliği, en iyi ikinci teknik rapor ödülü olmak üzere beş kategoride ödül aldı.

Solar Splash yarışması 1994’ten beri her yıl ABD’nin çeşitli eyaletlerinde, bu tür yarışlara uygun bir gölde düzenleniyor. Yarışa, enerjisini sadece güneşten alan tekneler katılıyor. Üç farklı ve temel özellik olan hız, manevra ve dayanıklılık etaplarından oluşan yarışmada başarılı olabilmek için bu etaplarda gereken tüm özelliklerin tek bir teknede sağlanması gerekiyor. Bu durum, çözülmesi gereken mühendislik problemlerini, üç temel özelliği bir arada sağlayan üç farklı tekne yapmaktan daha zor bir hale getiriyor.


      
Solar Splash 2011

8–12 Haziran 2011 tarihleri arasında ABD’de 18.si düzenlenen 'Solar Splash' yarışması, Amerikan Makine Mühendisleri Derneği (American Society of Mechanical Engineers - ASME) başta olmak üzere bir çok kuruluş tarafından destekleniyor. Güneş enerjili teknelerin yarıştığı dünya çapındaki bu yarışma, ortaya koyduğu mühendislik problemiyle öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamayla bütünleştirmelerini hedefliyor.



Yarışmaya katılan teknenin şu özelliklere sahip olması gerekiyor:

* 6 metre boy, 2,4 metre genişlik, 1 metre draft, 1,5 metre freeboard, 480 watt güneş enerjisi, 53 VDC ya da AC RMS sistem gerilimi ve 36 volt kaynak gerilimi sınırları dahilinde tüm enerjisini güneşten alacak.
* Bir sürücü tarafından kontrol edilecek.
*Kısa bir süre sürat yapabilecek; ama uzun bir süre ekonomik süratini devam ettirebilecek.
*Yüksek manevra özelliğine sahip olacak.

Yarışmaların yapıldığı George Wyth Gölü, Iowa eyaletinin Waterloo kenti yakınlarında George Wyth Doğa Parkı’nda bulunuyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/demirdokum-sponsorlugundaki-itu-gunes-teknesi-dunya-ucuncusu_88005.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!