Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

im2021 - İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması

TMMOB İçmimarlar Odası tarafından düzenlenen "im2021 - İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması"na son katılım tarihi 15 Ekim 2021.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

im2021 - İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması im2021 - İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 15 Ekim 2021
DÜZENLEYEN

TMMOB İçmimarlar Odası, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ev sahipliğinde

OKUL-ÖĞRENCİ / PROFESYONEL Okul-Öğrenci
WEB ADRESİ

www.etu.edu.tr

www.icmimarlarodasi.org.tr

E-POSTA

imyarismalari@gmail.com

+ Ajandama Ekle

TMMOB İçmimarlar Odası’nın her yıl düzenlediği İçmimarlık Bölümü Öğrencileri Proje Yarışması’nın dördüncüsü olan im2021, bu yıl TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenleniyor.

Yarışmanın Amacı
Bu yarışmanın amacı; İçmimarlık/İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencilerinin projelerini her akademik yıl sonunda bir araya getirerek, akademisyen ve öğrenciler için bir iletişim platformu yaratmak; içmimarlık öğrencilerinin meslek kimliğinin güçlenmesini sağlamak; içmimarlık öğrencilerinin öğrenim ve meslek hayatları için anlamlı bir hedef oluşturmak ve içmimarlık lisans eğitimi içinde yer alan projelerin niteliğinin yükselmesine katkıda bulunmaktır.

Yarışmanın Kapsamı
“im2021 İçmimarlık Öğrencileri Proje Yarışması”, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki İçmimarlık/İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri öğrencilerinin katılımını amaçlayan, üç aşamalı olarak düzenlenen, lisans eğitimi boyunca gerçekleştirilen stüdyo projelerini değerlendiren bir ulusal proje yarışmasıdır. Yarışma, içmimarlık öğrencilerinin yarışmanın düzenlendiği akademik yıl içinde yürütülen (2020-2021 akademik yılı) tasarım stüdyolarında ve mobilya/aydınlatma tasarımı derslerinde gerçekleştirdikleri projelerin değerlendirilmesi esasına dayanmaktadır.

Yarışmaya Katılım Koşulları

- Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde içmimarlık eğitimi veren ve YÖK tarafından tanınan herhangi bir lisans programında anadal öğrencisi olarak kayıtlı tüm öğrencilerin katılımına açıktır.

- Yarışma, ‘Birinci yıl’, ‘İkinci yıl’, ‘Üçüncü yıl’, ‘Dördüncü yıl’ ve ‘Mobilya/Aydınlatma tasarım’ olmak üzere beş kategoriden oluşmaktadır.

- Yarışmaya, konu ve kapsam sınırlaması olmaksızın, yarışmanın düzenlendiği yıl içerisindeki ‘akademik dönemler’inde, içmimarlık lisans derecesi veren bir eğitim kurumunun içmimarlık tasarım stüdyosu ve mobilya/aydınlatma tasarımı dersleri kapsamında gerçekleştirilmiş bir proje ile ilgili kategoride katılım sağlanabilecektir.

- Öğrenciler her kategoriye grup projeleriyle de katılım sağlayabilmektedir. Gruplar en fazla 3 kişiyle sınırlıdır.

- Öğrencilerin yarışmaya birden fazla proje ile katılması mümkündür.

- Yarışmaya katılım ücretsizdir.

- Yarışmaya katılan projelerin yayım ve basım hakları TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve yarışmayı düzenleyen TMMOB İçmimarlar Odasına aittir.

- Yarışmaya katılacak projelerin, başvuru tarihlerinde, belirtilen formata uygun şekilde, dijital olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

- Katılımcı, teslim formatı ve koşullarını yerine getirerek, projesini istediği gibi sunabilecektir.

- Proje teslimleri yarışma duyurularında yer alan başvuru linkleri üzerinden yapılabilecektir.

- Yarışmaya proje göndererek katılan her yarışmacı bu koşulları kabul etmiş sayılır.

Yarışma Takvimi

Soru – Cevap dönemi: 9 Ağustos - 20 Eylül 2021
Projelerin dijital teslimi için son tarih:
15 Ekim 2021
Projelerin Ön eleme değerlendirmesi:
5 Kasım 2021
1. Jüri Değerlendirmesi:
12 Kasım 2021
2. Jüri Değerlendirmesi:
19 Kasım 2021
3. Jüri Değerlendirmesi:
3 Aralık 2021
Ödül Töreni, Dijital Sergi ve Kolokyum: 17 Aralık 2021

Ödüller
“im2021” yarışmasında her kategori için üçer adet “Başarı Ödülü” ve üçer adet “Mansiyon Ödülü” verilmektedir. Ön elemeyi geçen tüm katılımcılara ve ödül alan katılımcılara sertifika, “Başarı Ödülü” ve “Mansiyon” alan katılımcılara sertifikaya ek olarak para ödülü verilmektedir. Ödül alan tüm projeler TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ve TMMOB İçmimarlar Odası tarafından yayımlanacak dijital yarışma kitabında yer alacaktır.

Her kategori için verilecek olan başarı ödülleri:

Birincilik ödülü: 2.500 TL
İkincilik ödülü:
2.000 TL
Üçüncülük ödülü:
1.500 TL
Mansiyon (3 Adet): 750 TL

Jüri Üyeleri:

Birinci Yıl Kategorisi: Doç. Dr. Saadet Aytıs – MSGSÜ, Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav – Yaşar Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Sevtap Elmas – FSMVÜ, Dr. Öğr. Üyesi Mesut Çelik – Hacettepe Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Güliz Taşdemir – Başkent Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Barış Yakın – TED Üniversitesi, Öğr. Gör. Abdullah Alkan – Selçuk Üniversitesi

İkinci Yıl Kategorisi: Prof. Dr. Banu Manav – Kadir Has Üniversitesi, Prof. Dr. Nur Ayalp – TED Üniversitesi, Prof.Dr. Serhat Yenice – Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Doç.Dr. Erkan Aydıntan – Karadeniz Teknik Üniversitesi, Doç. Dr. Şerife Ebru Okuyucu – Afyon Kocatepe Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Sezgin – MEF Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Saadet Akbay Yenigül – Çankaya Üniversitesi

Üçüncü Yıl Kategorisi: Prof. Dr. Buğru Han Burak Kaptan – Eskişehir Teknik Üniversitesi, Prof. Dr. Gözen Güner Aktaş – Başkent Üniversitesi
Prof. Dr. Sezin Tanrıöver – Bahçeşehir Üniversitesi, Doç. Dr. Elif Güneş – Atılım Üniversitesi, Doç. Dr. Rabia Köse Doğan – Selçuk Üniversitesi, Dr. Öğr. Üyesi Betül Bilge Özdamar – Başkent Üniversitesi, Öğr. Gör. Renda Helin Çilalioğlu Çizer – Renda Helin Design (İç mimar)

Dördüncü Yıl Kategorisi: Prof. Dr. Nur Tayyibe Çağlar – TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı – Doğu Akdeniz Üniversitesi, Prof. Dr. Bilge Sayıl Onaran – Hacettepe Üniversitesi, Prof. Dr. Özgen Osman Demirbaş – İzmir Ekonomi Üniversitesi, Doç. Dr. Umut Şumnu – Başkent Üniversitesi, Engin Öncüoğlu – Öncüoğlu mimarlık (İç Mimar, Eğitimci), Turan Ayçiçek – İÇMO

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/im2021---icmimarlik-ogrencileri-proje-yarismasi_186330.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!