Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Bouwkunde Binası" Tasarım...

Kayıp ve Olanak: Delft Mimarlık Fakültesi Yapısını Siz Tasarlayın!

13 Mayıs 2008’de Hollanda’nın ünlü Delft Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (Bouwkunde), kahve makinesinin kontak atması yüzünden gerçekleştiği tahmin edilen bir yangınla kül oldu. 20. yy mimarlığının önemli örneklerinden sayılabilecek Bakema & van der Broek tasarımı bir yapının tarihten silinmesinin ötesinde,çok sayıda değerli koleksiyon ve yılların

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Kayıp ve Olanak: Delft Mimarlık Fakültesi Yapısını Siz Tasarlayın! Kayıp ve Olanak: Delft Mimarlık Fakültesi Yapısını Siz Tasarlayın!
SON BAŞVURU TARİHİ 6 Kasım 2008
TESLİM TARİHİ 12 Kasım 2008
+ Ajandama Ekle



13 Mayıs 2008’de Hollanda’nın ünlü Delft Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (Bouwkunde), kahve makinesinin kontak atması yüzünden gerçekleştiği tahmin edilen bir yangınla kül oldu. Bu yangın 20. yy mimarlığının önemli örneklerinden sayılabilecek Bakema & van der Broek tasarımı bir yapının tarihten silinmesinin ötesinde, içi çok sayıda değerli koleksiyon ve yılların birikimi bir mimarlık arşivi ile dolu olan bir binanın yok olması demekti. Hollanda mimarlık mecralarını temelden sarsan bu olayın hemen sonrasında el ele verilerek yenilikçi ve pragmatik bir girişimde bulunulması, yok olan bir mimarlık birikiminin ardından sadece göz yaşı dökülmeyeceği anlamına geliyordu. İşte fakültenin kayıptan ileri gelen yasını kısa zamanda yeni olanaklar yaratmak için fırsata çevirmiş olması, uluslararası bir yarışmaya ilham verdi. Bu enerji dolu yeni sürecin başlaması ile şimdi, geleceğe yönelik taze ve eleştirel bir bakış atılması; olanakların modern, yenilikçi ve tazeleyici bir tasarım ortaya koymak için kullanılması bekleniyor.



Delft Mimarlık Fakültesi yeni yapısının tasarlanmasını konu alan açık uluslararası yarışma, tasarım aracılığı ile bir araştırma ortaya koymayı hedefliyor. Tasarım ile araştırmanın birlikteliği, konseptüel bir fikrin denetlenmesinde, soyutlama ve gerçeklik arasında denge kurulmasında fayda sağlıyor. İşte bu fikirden yola çıkılarak açılan yarışma da, genç nesil mimarlara bir eğitim yapısının geleceğine odaklanmaları, birlikte yaratıcı fikirler ortaya koymaları için bir şans vermeyi kendine görev biliyor. Mimarlık alanında bilimsel gelişmelere eleştirel bir bakış ve münazara yoluyla canlılık kazandırmanın da hedeflendiği yarışmada sürdürülebilirlik, en temel bağlamlardan birini oluşturacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/kayip-ve-olanak-delft-mimarlik-fakultesi-yapisini-siz-tasarlayin_63765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!