Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Bouwkunde Binası" Tasarım...

Kayıp ve Olanak: Delft Mimarlık Fakültesi Yapısını Siz Tasarlayın!

13 Mayıs 2008’de Hollanda’nın ünlü Delft Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (Bouwkunde), kahve makinesinin kontak atması yüzünden gerçekleştiği tahmin edilen bir yangınla kül oldu. 20. yy mimarlığının önemli örneklerinden sayılabilecek Bakema & van der Broek tasarımı bir yapının tarihten silinmesinin ötesinde,çok sayıda değerli koleksiyon ve yılların

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Kayıp ve Olanak: Delft Mimarlık Fakültesi Yapısını Siz Tasarlayın! Kayıp ve Olanak: Delft Mimarlık Fakültesi Yapısını Siz Tasarlayın!
SON BAŞVURU TARİHİ 6 Kasım 2008
TESLİM TARİHİ 12 Kasım 2008
+ Ajandama Ekle

BR>Yarışmanın Konusu:

Katılımcıların yazın ve görsellerle iki yarışma teması üzerine bir fikir geliştirmeleri bekleniyor. ‘Yeni Konseptler’ ve ‘Kampüs ve Kentin Dinamikleri’ olarak başlıklandırılan bu temalara ilişkin fikirlerin, yeni Bouwkunde binası için mevcut arsasında veya iyi temellendirilmiş alternatif bir alanda konsept proje üretimi için kullanılması gerekiyor.



Yeni Bouwkunde binası, fakültenin geleceğine yönelik bir proje olmasının yanı sıra yılların bilgi ve deneyim birikimini de bünyesinde bir araya getirmeli. Öğrencilere ilham kaynağı olacak yetkinlikteki bir tasarım ürünü olacak bu proje, onlara aynı zamanda kendi fikirlerini yaratıp geliştirebilecekleri bir mekan da sağlayacak. Bu yüzden güçlü ifadeli olması beklenen projelerde dikkat edilmesi gereken bir husus, önerilen yapı konseptlerinin bir ikona veya materyalleşmiş bir abartıya dönüşmemesi...



Katılımcıların değerlendirilmesinde rol oynayacak diğer unsurlardan biri de, mevcut eğitim programına uygun çözüm ve yeni programlara yönelik esnekliğin sağlanması. Yarışmanın ikinci temasının öngördüğü diğer bir değerlendirme kriteri de, fakülte binasının yalnızca mimarlık ve fakülte bağlamında değil, kampüs ve kent bağlamında da ele alınması olacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/kayip-ve-olanak-delft-mimarlik-fakultesi-yapisini-siz-tasarlayin_63765.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!