Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Napolyon'un Cephaneliği Yenilenecek

Napolyon Bonapart tarafından 1862 yılında faaliyete geçirilen La Spezia cephaneliği için açılan kentsel tasarım yarışmasında Erdem Mimarlar'ın projesi birinci seçildi.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

Napolyon'un Cephaneliği Yenilenecek Napolyon'un Cephaneliği Yenilenecek

"La Spezia Arsenale 2062" adlı uluslararası proje yarışması iki yıl sonra sonuçlandı. Jüri; program, özgün detay, tasarım ve yaratıcılık gibi kriterleri dikkate alan projeler arasından belirlediği beş finalist arasından Erdem Mimarlar'ı birinci ilan etti.

Napolyon'un talimatıyla inşaatına 1857 yılında başlanan Arsenale militare marittimo di La Spezia (La Sapieza Cephaneliği) 1862 yılında faaliyete geçti. İkinci Dünya Savaşı'nda bombalanan cephanelik tamir edildikten sonrasavaş gemilerine ev sahipliği yaptı. Günümüzde işlevini yitiren La Spezia, kentte atıl bir alana dönüştü. Tarihi cephaneliğin kent yaşamına yeniden kazandırılması için açılan yarışmaya dünyanın dört bir yanından mimarlar başvurdu.

Yarışmanın sonuçları, 21 Mayıs 2014 tarihinde yapılan jüri değerlendirmesini takiben, Murati Vivi derneği ve Arsenale 2062 yarışma ekibi tarafından 10 Haziran'da açıklandı. Murati Vivi dernek konseyi, mimar Fabio Baccini, mimar Daniele Lauria ve NIP Magazine editörlerinden oluşan jüri, finale kalan projeleri program, detaylar, yaratıcılık, körfezle kurulan ilişki, genel kompozisyon ve görünüm kriterlerine göre puanladı.

Değerlendirme sonucunda, Sunay ve Günay Erdem'in "Peace Island" adlı projesi en yüksek skoru elde ederek birinci ilan edildi. İkinciliğe "Arsenale la Spezia 2062" projesi ile Hollanda'dan Gijs Braakman, üçüncülüğe ise "Open Spaces" projesi ile İtalya'dan Francesco Bellotto değer görüldü.

Sunay Erdem, birinciliği kazanan projeleri hakkında şu bilgileri verdi: 

"Dünyadaki savaşlar henüz bitmemiş olsa da La Spezia cephaneliği işlevini çoktan yitirdi. Dünyaya eninde sonunda barış hakim olacak. La Spezia buna simge olabilir düşündük. Çok basit bir fikirden yola çıkarak, cephaneliği silahla anılan bir alandan, barışı simgeleyen barış adalarına dönüştürmeye karar verdik."

Günay Erdem ise şunları söyledi: 

"Cephane limanını barış adalarına dönüştürürken bu adalardan ilkini, insanların sosyalleşeceği meydanlar, kafeler, restoranlar, sinemalar, barlar ve kitapçıları içerecek şekilde kurguladık. İkinci ada, barışı simgeleyen hayvanlar ile hayvanların birlikteliğini gösteren bir hayvanat bahçesi adası. Üçüncü ada ise barışın en büyük simgesi çiçeklerin yetiştiği doğal bitki adası..."

Yarışmada ayrıca, Haziran ayı boyunca Facebook üzerinden yapılacak oylama sonucunda Halk Ödülü'nün sahibi belirlenecek.

Ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız. 



http://www.yapi.com.tr/yarismalar/napolyonun-cephaneligi-yenilenecek_121594.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!