Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sinan'a Saygı Fotoğraf Yarışması

ÇEKÜL Vakfı 2003 yılında düzenlenen Mimar Sinan Eserleri Eskiz Yarışması’nın ardından, şimdi de bir fotoğraf yarışması ile Sinan’ın farklı eserlerindeki sayısız yorumu buluşturmak istiyor.

yapi.com.tr

Yarışma Duyuruları

Sinan'a Saygı Fotoğraf Yarışması Sinan'a Saygı Fotoğraf Yarışması
SON BAŞVURU TARİHİ 28 Şubat 2008
+ Ajandama Ekle

EKÜL Vakfı kurulduğu 1990 yılından beri Mimar Sinan’ın mimarlık mirasını korumak ve yaşatmak amacıyla Sinan’a Saygı Projesi’ni yürütüyor. Proje, İngilizce “Mimar Sinan Eserleri İstanbul Gezi Haritası”nın 2007 Aralık ayı başında basılması ve www.sinanasaygi.com internet sitesinin İngilizce olarak da ziyaretçilere açılması ile birlikte ivme kazandı. Söz konusu çalışmalardan itibaren Multi TurkMall firması da projeye kurumsal destek sağlamaya başladı. Bu aşamada, 2003 yılında düzenlenen Mimar Sinan Eserleri Eskiz Yarışması’nın ardından, şimdi de bir fotoğraf yarışması ile Sinan’ın farklı eserlerindeki sayısız yorumu buluşturmak isteniyor.

Herkesin katılımına açık olan “Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması” üç başlık altında düzenleniyor.

· Sinan ve Yaşam: Günlük hayatımızın içinde Mimar Sinan eserleri
· Kubbelerin Mimarı: Büyük Usta'nın eserlerinde koruma sorunları
· Korunamayan Sinan: Sinan'ın eserleri

Katılım Koşulları:
· Fotoğraf yarışması, katılımcıların fotoğraflarını yarıştırmaktan çok, halkın ilgisini Mimar Sinan’ın eserlerine çekmeyi amaçlamaktadır.
· Yarışma dileyen herkese açıktır. Bir kişi en fazla üç fotoğrafla yarışmaya katılabilir. Bu üç fotoğraf aynı kategoride olabileceği gibi, farklı kategorilerde de olabilir.
· Fotoğrafların konusu Mimar Sinan’ın eserleri olmalıdır. Türbe, külliye, cami, çeşme, su kemeri gibi Mimar Sinan’a ait yapılardan herhangi biri, iç ve dış mekânlarıyla, ya da mimari ayrıntılarıyla fotoğrafların konusu olabilir.

Yarışmaya Fotoğraf Gönderimi:
Fotoğraflar www.sinanasaygi.com internet sitesine dijital olarak gönderilmelidirler. Fotoğraflar (ortalama) 1024 X 768 piksel boyutlarında olmalıdır. Sergilerde kullanılacak fotoğrafların baskıları 18X12 cm ile 35X50 cm boyutları arasında ÇEKÜL tarafından yapılacaktır. Dolayısıyla yollayacağınız fotoğrafların boyutlarının bu ölçüler içinde ve yeterli çözünürlülükte olmasını rica ederiz. Katılımcılar yarışmaya fotoğraflarını internet üzerinden gönderirken katılımcı formunu da doldurmalıdırlar.

Yarışmanın son teslim tarihi 28 Şubat 2008'dir.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/yarismalar/sinana-saygi-fotograf-yarismasi_57990.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!