Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Kentsel Tasarım Fikir Yarışması

TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi tarafından açılan yarışma, mevcut Atatürk Stadyumu'nun taşınması doğrultusunda kent merkezindeki açık alanları, kentlinin bulunma / eyleme ortamları olarak tasarlanmasını amaçlıyor.

yapi.com.tr

GÜNCELLENDİ!

Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Kentsel Tasarım Fikir Yarışması Taşınacak Olan Eskişehir Atatürk Stadyumu Alanında Yeni Fikirler Kentsel Tasarım Fikir Yarışması
TESLİM TARİHİ 5 Ağustos 2014
DÜZENLEYEN

TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi

WEB ADRESİ

www.mimaresk.org.tr

E-POSTA

mimodaesk@gmail.com

İLETİŞİM: A: Hacı Alibey Mah. Dumrul Sk. Eti İş Merkezi, No:11 K:2 D:3-4 Eskişehir / T: (222) 231 72 13 / F: (222) 231 34 87
+ Ajandama Ekle

"METEORİK BOŞLUK Eskişehir Yerçekim Kuvvetini Yaratıyor" sloganıyla duyurulan yarışmanın teslim tarihi, 5 Ağustos 2014.

Yarışma Alanı
Yarışma alanı sınırları stadyum ve yakın çevresini; Eskişehir Atatürk Stadyumu, Hava Hastanesi Yerleşimi ve Atatürk Endüstri Meslek Lisesi oluşturuyor.

Yarışmanın Amacı
Kentler, binlerce yıldır sürekli devinen ve değişen yaşamın sosyal, kültürel ve tarihsel mekânı olarak sürekli bir inşa süreci içindedir. Kentin hayatında mevcut yapılı fiziki çevre ile gelecekteki kentsel oluşumlar ve dinamikler arasındaki diyalektik ilişkilenmeler bir yandan sorunlar üretirken öte yandan kent hayatının devinimini sağlayan temel etkenler haline gelmektedir. Bu yarışmanın amacı, yerel mekansal ve zamansal dinamiklerin kent üzerinde öngördüğü değişim ve dönüşümün sosyal ve kültürel bir konsensüs içinde tartışma ortamını oluşturmaktır.

Hızla kentlileşen ve nüfusun ezici bir çoğunluğunun artık kentlerde yaşadığı ülkemizin, yaşam dinamikleri de orantılı olarak farklılaşmakta ve yeni şekillenmelere uğramaktadır. Kentlerdeki sosyal ilişkilenme örüntüleri günbegün alışagelmedik yeni kalıplar keşfetmekte, ya da var olanları yeniden biçimlendirmektedir. Eskişehir kenti, Türkiye'nin kent tarihinde ulusal sanayinin gelişim çabalarıyla öne çıkmıştır. Kent mekânının tarihsel derinliğine 2000'li yıllardan beri eklemlenen üniversite kenti karakteri de Eskişehir'i zengin, sıcak ve rafine bir kent kimliğine büründürmüştür. Ayrıca Eskişehir kent kimliğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Eskişehirspor, kentin futbol ile olan ilişkisi özelinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde ve gelecekteki kentsel taleplere cevap verebilme potansiyelini yitirdiği düşüncesiyle Eskişehir kent merkezinde 1964 yılından bu yana var olan mevcut stadyumun merkezi otorite tarafından kent dışına taşınması kararlaştırılmıştır.

Merkezdeki mevcut stadyumun taşınması ile boşalacak alana ne yapılacağı, Eskişehir Valiliği aracılığı ile kentte tartışmaya açılmış ve bu alanın değerlendirilmesi ile ilgili ön çalışmalar başlatılmıştır.

Yaşamın bu çeşitlenmiş olanaklılığına yeni ufuklar açacak mekansal hareketlenmeleri kaynağında yakalamak için, TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi "meteorik boşluk - Eskişehir Yerçekim Kuvvetini Yaratıyor" başlığı adı altında taşınacak olan Eskişehir Atatürk Stadyumu alanında yeni fikirleri tartışmaya açacak tasarımları elde etmek ve Güzel Sanatları teşvik etmek için bu fikir yarışmasını düzenlemiştir.

Yarışmanın Konusu
Mevcut Atatürk Stadyumunun taşınması kararı doğrultusunda, ekte verilen alanda kentlilerin, kent hayatına katılımı sorunsalının (problematiğinin) tanımlanması, kent merkezindeki bu benzersiz açık alanları, kentlinin bulunma/eyleme ortamları olarak tasarlanmasıdır.

TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir şubesinin, TMMOB Mimarlar Odası Yarışmalar Yönetmeliği uyarınca serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş olduğu bir mimari fikir projesi yarışmasıdır.

Yarışma 2 kategoride düzenlenecektir:

- A Kategorisinde TMMOB Mimarlar Odası üyeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası üyeleri, ekiplerinde en az bir TMMOB Mimarlar Odası üyesi bulundurmak koşuluyla yarışmaya katılabilirler. Lisansüstü ya da doktora öğrencileri yarışmaya 'A' kategorisinde katılabilirler.

- B Kategorisinde halen Lisans eğitimi gören Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama ve Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri katılabileceklerdir.


Seçici Kurul Asıl Üyeleri
Kenan GÜVENÇ (Başkan), ODTÜ, Mimar
Prof. Dr. Nuray ÖZASLAN, AÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Ayşen ÇELEN ÖZTÜRK, ESOGÜ, Müh. Mim. Fak. Mimarlık Bölüm Başkanı
Recep ÜSTÜN, Anadolu Üniversitesi, Mimar
Sinan OMACAN, İTÜ, Y. Mimar
Yrd. Doç. Dr. Semih Halil EMÜR, ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama
Dr. Oktan NALBANTOĞLU, Bilkent Üniversitesi, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü

Raportörler
Mahir ALTUNTAŞ, TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi
Sertaç KESKİN, TMMOB Mimarlar Odası Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi

Ödüller
A Kategorisi: 15.000 TL tutarında 4 Eşdeğer Ödül
B Kategorisi: 5.000 TL tutarında 4 Eşdeğer Ödül

Yarışma Takvimi
Yarışmanın ilanı: 07 Mayıs 2014, Çarşamba
Şartnamelerin teslimi: 07 Mayıs 2014, Çarşamba
1. Aşama Son Soru Sorma: 29 Mayıs 2014, Cuma
1. Aşama Cevaplar: 5 Haziran 2014, Perşembe
2. Aşama Son Soru Sorma: 19 Haziran 2014, Perşembe
2. Aşama Cevaplar: 24 Haziran 2014, Pazartesi
Teslim günü: 5 Ağustos 2014, Salı saat: 19.00
Jürinin Toplanması: 11-19 Ağustos 2014
Sonuçların Açıklanması: 19 Ağustos 2014, Salı
Sergileme: 19-23 Ağustos 2014
Kolokyum ve ödül töreni: 23 Ağustos 2014, Cumartesi saat: 14.30

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/tasinacak-olan-eskisehir-ataturk-stadyumu-alaninda-yeni-fikirler-kentsel-tasarim-fikir-yarismasi_120108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!