Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İPYD'den Kahvaltılı Cumartesi Toplantısında Kurumsal Yönetim ve Ar-Ge'ler Konuşuldu

İstanbul Proje Yönetim Derneği'ne ait Bilişim, Gayrimenkul Geliştirme, İnşaat Tasarım ve Risk Yönetimi İlgi Grupları, bir "Cumartesi Sabahı Sohbet Toplantısı" gerçekleştirdiler. Çok çeşitli meslek gruplarından ve pozisyonlardan katılımcıların hazır bulunduğu toplantı, ilgiyle izlenen toplantıda, konunun ehli konuşmacılar ve katılımcılar tecrübe ve

yapi.com.tr
İPYD'den Kahvaltılı Cumartesi Toplantısında Kurumsal Yönetim ve Ar-Ge'ler Konuşuldu

İstanbul Proje Yönetim Derneği’ne ait Bilişim, Gayrimenkul Geliştirme, İnşaat Tasarım ve Risk Yönetimi İlgi Grupları, bir “Cumartesi Sabahı Sohbet Toplantısı” gerçekleştirdiler. “Kurumsal Yönetim ve Yargısal Perspektif” ile “Ar-Ge Hibeleri ve Teşvikler Nasıl Alınır?” başlıklarının konu edildiği toplantıda, konunun ehli konuşmacılar tecrübe ve bilgilerini katılımcılarla paylaştılar.

ETKİN Destek yönetici ortaklarından, Endüstri Mühendisi Kemal Sidar moderatörlüğündeki toplantının açılışını, İPYD Bilişim İlgi Grubu Başkanı Şirin Mutlu Aktaş yaptı. Kısa açılış konuşmasının ardından söz alan
McBDC Limited Genel Müdürü Cem Bülent Ünal
, kurumsallaşmaya giden yolda izlenmesi gereken adımlardan söz ettiği konuşmasında, kurumsal yönetişimin özelliklerine değindi. Firmalarda kimlik profili oluşturmak için altyapının önemini vurgulayan Ünal, ülkelerin merkez bankalarının bir araya gelerek oluşturdukları ve yakında ülkemizde de yürürlüğe girmesi beklenen BASEL II standartlar üzerinde durdu.



GBS Hukuk Firması’ndan Avukat Şafak Herdem ise, kurumsal yönetimin tarihsel süreci, yönetimin temel işlevi ve kurumsal yönetim düzenlemelerine ilişkin bilgiler aktardı. Kurumsal yönetim vakaları üzerinden hukuki yaptırımlar ve ilkelere ilişkin tespitlerde bulunan Herdem, Türk Ticaret Kanunu Yasa Tasarısı’nın getirdiklerini tartıştı. Herdem, yasanın çıkmasıyla oluşacak kafa karışıklıklarının çabuk bertaraf edilmesini dileyerek bitirdiği konuşmasının ardından sözü, ETKİN Destek’ten Yönetici Ortak Gıda Mühendisi İbrahim Gedikoğlu’na bıraktı.

 


Ar-Ge Danışmanlığı yapan ETKİN’in kurumsal tecrübelerinden faydalandığı sunumunda Gedikoğlu, bir Ar-Ge projesinin fikir geliştirme, hazırlık, plan oluşturma, altyapı kurma gibi çeşitli aşamalarından kısaca söz etti. Tüm Ar-Ge’lerin çok farklı süreçler olduğunu belirten Gedikoğlu, ülkemizde hangi tür projelerin desteklendiğine dair ipuçları vererek destekçi kuruluşlara ait bilgiler aktardı. Ar-Ge projelerinin değerlendirme süreçleri ve sunulan olanaklara da değinen Gedikoğlu’nun ardından sözü alan Kemal Sidar, hibe veren kurumlara ilişkin kapsamlı bilgi sundu. TÜBİTAK, TEYDEB gibi kurumların mali avantajları, bekledikleri yetkinlikler ile ekonomik öngörülerde bulunan Sidar, örnekleri verdikleri danışmanlık hizmeti üzerinden detaylandırdı. Ar-Ge’leri sonuca götüren süreçte, projenin uzunluğu ve maliyetinin en önemli iki faktör olduğunun altını çizen Sidar, yeni oluşum Teknokent’lerin sunduğu olanaklar ve yarattığı beklentilere de değindi.



Günün en son konuşmacısı Pozitron Yazılım Yönetici Ortağı, Fizik Mühendisi Fatih İşbecer, Sidar’ın açtığı konuya bir Ar-Ge firmasının gözünden açılımlar getirdi. İşbecer yaptığı oldukça esprili ve keyifli sunumda, Ar-Ge firmalarına ipuçları verirken kaynakların kullanımı, sürecin işleyişi, bir araya gelen farklı aktörlerden bahsederek yaptıkları işlere değindi. Ar-Ge çalışmalarından özellikle ‘ölçülebilir olmanın’ önemini vurgulayan İşbecer, Ar-Ge ürününün kimlere satıldığının ehemmiyetinden söz etti. Pozitron’un ortamı, çalışma atmosferi, yapılan işleri ve çalışanlarından doğasını aktarırken katılımcılara neşeli dakikalar yaşatan İşbecer, “Kobiler, kurumsal müşterilerle kurumsallaşabilirler” yorumunda bulundu. İşbecer, devlet hibelerinden faydalanmanın özellikle Türkiye ortamında çok akıllıca olduğunu ve iyi bir planla yola çıkıldıktan sonra bunun gayet mümkün kılınabileceğini vurguladı.

Çok çeşitli meslek gruplarından ve pozisyonlardan katılımcıların hazır bulunduğu toplantı, ilgiyle izlenen sunumların ardından, sohbet ortamında gerçekleşen ortak tartışmalarla tamamlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ipydden-kahvaltili-cumartesi-toplantisinda-kurumsal-yonetim-ve-ar-geler-konusuldu_62291.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!