Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Göründüğü Gibi
BÖLÜM SPONSORU

Bienal Öncesi Etkinlikler "9B Konuşmalar-II" İle Devam Ediyor

9. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında gerçekleştirilen "9B Konuşmaları"nın ikincisi 1 Aralık Çarşamba günü Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

yapitr/Deniz TÜRKERİ

Sergiler

Bienal Öncesi Etkinlikler "9B Konuşmalar-II" İle Devam Ediyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 1 Aralık 2004 18:30
BİTİŞ TARİHİ: 1 Aralık 2004
+ Ajandama Ekle

. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında gerçekleştirilen "9B Konuşmaları"nın ikincisi 1 Aralık Çarşamba günü Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi'nde yer alıyor. Norveçli sanatçı Gardar Eide Einarsson'un işleri hakkında yapacağı "9B Konuşmaları - II", saat 18:30'da başlayacak.

Farklı malzemelerle işler üreten Gardar Eide Einarsson alt kültürler ve bu alt kültürlere girip o ortamların bir parçası olma yollarını işlemesiyle dikkat çekiyor. Einarsson, çoğu çalışmasında günümüze ve geçmişe ait toplumlardaki farklı grup ve alt kültürlerin gündemleri, adetleri ve görsel ifadelerinden yararlanarak, "kanun kaçağı", yıkım ve mevcut otoritenin zayıflatılması kavramlarına değiniyor.

Einarsson'un çalışmalarında, izleyici ile izleyicinin kökeni, söz konusu sanat eserinin etkin bir bileşeni olarak öne çıkıyor. Sanatçının eserlerinde seyirci, eserin vermeye çalıştığı mesajı, aniden kendine doğrultulmuş bir silah gibi algılıyor.

Einarsson'un çalışmalarını anlatacağı ve simultane çeviri ile gerçekleşecek "9B Konuşmaları - II", ücretsiz ve izleyicilere açık olacak.

1976 doğumlu Gardar Eide Einarsson; Norveç'teki Bergen Akademisi ve Almanya'daki Frankfurt am Main Städelschule'den mezun oldu. Sanatçı son yıllarda, Avrupa ve A.B.D.'de birçok sergiye katıldı ve yakın tarihte Hollanda'nın Maastricht kentinde Marres Centrum Beeldende Kunst ve Almanya'nın Köln kentinde Schnittraum'da eserlerini sergiledi. Gardar Eide Einarsson New York ve Berlin'de yaşıyor.


9B KONUŞMALARI - II
1 Aralık 2004, Çarşamba - saat 18:30
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi
İstiklal Cad. No: 276 - Beyoğlu

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/bienal-oncesi-etkinlikler-9b-konusmalar-ii-ile-devam-ediyor_21306.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!