Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çocuklar İzmir'i Yeniden Tasarlayacak!

Kent ve Çocuk ve Mucizeler Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen “Kentimi Tanıyorum, Kendimi Tanıyorum” atölyesinde çocuklar, şehir plancıları eşliğinde İzmir’i yeniden tasarlayacaklar.

yapi.com.tr

Buluşmalar

Çocuklar İzmir'i Yeniden Tasarlayacak!
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 30 Nisan 2017 11:00
BİTİŞ TARİHİ: 30 Nisan 2017 13:00
YER: Gümüş Plaza Metro - Bornova
ŞEHİR: İzmir
DÜZENLEYEN:

Kent ve Çocuk ve Mucizeler Merkezi işbirliğiyle

DİĞER BİLGİLER:

T: (232) 290 06 86

+ Ajandama Ekle

Çocuk yaratıcılığının sınırı yok. Hayal dünyasını mekâna taşıyan çocuk, kente hiç tahmin edemeyeceğimiz anlamlar yükleyip, onu bir oyun alanına çevirme kabiliyetine sahip. Peki, kent bu defa gerçekten bir oyun alanına dönüşürse? 

Çocuğunuz bir günlüğüne şehir plancısı olsa...

İki saat süren oyun boyunca bu soruya hep birlikte yanıt aranacak. “Kentimi Tanıyorum, Kendimi Tanıyorum” atölyesi, iki ana bölümden oluşuyor:

- 90 dakika süren ilk bölümde çocuklar kentin fiziksel bileşenlerini (yollar, sınırlar, odak noktaları, nirengiler ve bölgeler) anlatımlar eşliğinde harita üzerine maket malzemeleriyle kendi tasarladıkları şekilde yerleştiriyor. Bu esnada eğitmenler de onların kent deneyimlerini, sevdikleri yerleri sorarak oyunu derinleştiriyor. 

- Geri kalan 30 dakikada çocuklar tasarımların sunumlarını yapıyor, tasarladıkları kentteki potansiyel sorunları tartışıyor ve birlikte çözüm geliştiriyorlar. 

Oyun oynarken kentlerini tanıyacaklar

Atölye çalışmasında çocuklar, mekân deneyimlerini birbiriyle paylaşacak ve bu deneyimleri kendi hayal güçleriyle birleştirerek üretime dökme imkânı bulacaklar. Takım çalışması ile birlikte karar alma çalışmalarına dahil olacak, aldıkları kararları üretime geçirecekler.

Özgün Yetenek Sistemi’ni geliştiren Mucizeler Merkezi’nde gerçekleştirilecek atölyede, yetenek uzmanı Meltem Karataş ve şehir plancıları çocuklara eşlik edecek. 

Etkinlik kontenjanı: 20 kişi 
Yaş aralığı: 7-11 yaş 

Detaylı bilgi ve başvuru için:
(232) 290 06 86

Organizatörler hakkında:

Kent ve Çocuk 
2015 yılında kurulan Kent ve Çocuk, kent mekânını yeniden çocuk yaratıcılığına açmayı amaçlayan, şehir plancılarından ve mimarlardan oluşan gezici bir ekip. Bu amaçla, oyun atölyeleri düzenliyor, kentin farklı mekânlarını çocuklarla birlikte deneyimleyecek çalışmaları üretiyor, ülkemizde ve dünyada kent ve çocuk ilişkisine yönelik farklı çalışmaları takip ediyor.

Mucizeler Merkezi 
Mucizeler Merkezi, bireylerin ve kurumların, yaşamlarında fark yaratacak olan yeteneklerinin ve potansiyellerinin keşfedilmesi, geliştirilmesi amacıyla kurulmuş danışmanlık ve araştırma merkezidir. Mucizeler Merkezi,  Türkiye'de dejenere olmaya yüz tutmuş "yetenek" kavramına yepyeni ve kullanışlı bir bakış açısı getirerek  "Her insan yeteneklidir" felsefesiyle yola çıkmıştır. 2014 yılından bu yana da, kendini daha iyi tanımak, özgün yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek isteyen tüm birey ve kurumlara, bireysel ve kurumsal olarak vermektedir. Yetenek alanında dünyadaki gelişmeleri ve yenilikleri sürekli olarak takip eden, aktif katılım sağlayan, kendini daima güncel ve dinamik tutan Mucizeler Merkezi, ilk günkü heyecanıyla çalışmalarına devam etmektedir.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/cocuklar-izmiri-yeniden-tasarlayacak_157722.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!