Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektrikli Otobüslerin Enerjisi Bu Çatıda Üretilecek

Türkiye’nin en büyük tam elektrikli otobüs filosunu kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu araçlar için gerekli elektriği de ESHOT’un Buca’daki atölye binalarının çatısına kurduğu 10 bin metrekarelik güneş enerjisi santraliyle karşılayacak.

yapi.com.tr
Elektrikli Otobüslerin Enerjisi Bu Çatıda Üretilecek

İzmir'de hizmete alınan, 20 otobüslük Türkiye’nin toplu ulaşımda hizmet veren tam elektrikli filosu, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün kendi ürettiği elektrikle çalışacak. Bu hedef doğrultusunda ESHOT'un Buca’daki atölye binalarının çatılarında toplam 10 bin metrekarelik alanda güneş enerjisi santrali kuruluyor. 3 bin 680 fotovoltaik panelden oluşan güneş enerjisi santrali, yıllık yaklaşık 1.38 MW elektrik enerjisi üretecek. Santralde üretilen bu enerji, çevre dostu tam elektrikli otobüslerin şarj edilmesinde kullanılacak. Böylelikle yıllık 5 bin tonluk karbon salımının önüne geçilecek.

Çevre korunacak, yakıt gideri azalacak

Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan ve temel amacı karbondioksit gazı azaltılmış ve küresel ısınmayla savaşan bir dünya için yenilenebilir ve temiz kaynakların kullanımını özendirmek ve desteklemek olan Başkanlar Sözleşmesi’ne (Covenant of Mayors- CoM) 2015 yılında taraf olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, sözleşme gereği yereldeki tüm paydaşlarla birlikte 2020 yılına kadar sera gazı salımını en az yüzde 20 azaltmayı taahhüt etti. İzmir’in yerel yönetimi, elektrikli otobüslerin sayısının artması ve raylı sistem yatırımlarıyla birlikte fosil yakıt kullanımına bağlı karbon salımının önemli ölçüde azalmasını öngörüyor. Ayrıca bütçede ciddi bir pay alan yakıt, bakım, onarım ve işletme giderlerinin de güneş enerjisi santralinin hayata geçmesiyle büyük oranda düşürülmesi sağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrikli-otobuslerin-enerjisi-bu-catida-uretilecek_158205.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!