Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler İçin Çözümler

ULI tarafından düzenlenen etkinlikler serisi devam ediyor. 2016’nın ilk etkinliği “Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler için Çözümler” başlığıyla, Ak Portföy sponsorluğunda Sabancı Center’da düzenleniyor.

yapı.com.tr

Toplantılar

Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler İçin Çözümler
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 15 Nisan 2016
YER: Sabancı Center Konferans Salonu
ŞEHİR: İstanbul
DÜZENLEYEN:

ULI Türkiye

+ Ajandama Ekle

Amacı arazi kullanımı, gayrimenkul, kentleşme ve sürdürülebilirlik alanında sorumlu bir şekilde önderlik yaparak çevreyi bir bütün olarak zenginleştirmek olan ULI, kâr amacı gütmeyen bir araştırma ve eğitim kuruluşu olarak Türkiye’de eğitim ve etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. 2016’nın ilk etkinliği “Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler için Çözümler” başlığıyla, Ak Portföy sponsorluğunda Sabancı Center’da düzenleniyor.

Açıklama

ULI Avrupa, Ekim 2015 ve Şubat 2016’da, “yoğunluk” konusunda 2 ayrı rapor yayınlamıştır. “İyi planlanmış” yoğunluk kapsamında, kent planlarının yeniden ele alınıp yoğunluğun toplu ulaşım noktalarında artırılması; kalan alanlarda bilinçli olarak düşük yoğunluk ve yeşil alan bırakılması ele alınıyor. Böylece hem karbon salımı azaltılıyor hem de yoğunluğun sağladığı kültürel ve bilimsel etkileşimle kentliler arasında yaratıcılık ve yenilikçilik teşvik ediliyor.

İlk rapor “iyi planlanmış” yoğunluğun ne demek olduğu, uzun dönemde insanlara, çevreye ve yatırımlara sağladığı avantajlarının neler olduğu konularını incelemişti. İkinci rapor ise, İstanbul’un da aralarında bulunduğu 6 Avrupa kentine daha yakından bakarak, yoğunluk ve kentsel dönüşümün sorunlarını araştırmayı amaçlamaktadır. Araştırma, ULI üyeleri, kent uzmanları ve sektör liderleri ile görüşülerek tamamlanmış bulunmaktadır. Araştırma esas itibariyle, yoğunluğun kentlerin büyüme ve daralma dönemlerine nasıl adapte olabilecekleri, hazırlanabilecekleri ve geleceği inşa etmeyi başarabilecekleri konularına odaklanmaktadır. İkinci raporda incelenen kentler, Londra, İstanbul, Varşova, Stockholm, Birmingham ve Dresden’dir.

Panelde, genel bulguların özetlenmesinden sonra, özellikle İstanbul’la ilgili bulgular tartışılacak, İstanbul’un yoğunlaşma açısından mevcut durumu ve gelecek öngörüleri ele alınacaktır.

Program

9.00-9.30-Kayıt
9.30-9.50-Açılış konuşmaları
               Ayşe Hasol Erktin, ULI Türkiye Başkanı
               Dr. Alp Keler, Ak Portföy CEO’su

9.50-10.10-ULI Yoğunluk Raporu Sunumu
                 Dr. Emre Çamlıbel, Soyak Holding, CEO ve ULI Danışma Kurulu Üyesi

10.10-10.30-Kahve arası

10.30-12.00-Gayrimenkulde Yoğunluk Arayışı: Büyüyen Şehirler İçin Çözümler Paneli
                   Moderatör: Hakan Kodal, Krea, Yönetim Kurulu Başkanı ve ULI Global Yönetim Kurulu Üyesi
                   Panelisteler:
                   Nazmi Durbakayım, İnder ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı
                   Mesut Pektaş, Zorlu Gayrimenkul Grup Başkanı
                   Öğr. Gör. Özdemir Sönmez, Yıldız Teknik Üniversitesi

ULI hakkında: Urban Land Institute (ULI) (www.uli.org), kâr veya çıkar amacı gütmeyen, bağımsız bir düşünce kuruluşudur. 1936’da Amerika’da kurulmuş, bugün 75 ülkede 30 binin üzerinde üyesi bulunan, dünyanın en saygın düşünce kuruluşlarından biridir. Arazi kullanımı ve gayrimenkul geliştirme disiplinlerinde özel sektör ve kamudan bütün kesimleri temsil eder. ULI, kentsel alanların bilinçli kullanımı için bu konuda çalışan bütün paydaşları bir araya getirerek, sürdürülebilir, yaşanabilir yerleşimler yaratmak amacıyla etkinlikler düzenler.

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/gayrimenkulde-yogunluk-arayisi-buyuyen-sehirler-icin-cozumler_144037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!