Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tasarımın Yeşil Zirvesi "EKODesign Konferansı" 5. Yılında da Dopdolu

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen EKODesign Konferansı’nda, mimarlıktan modaya, ürün tasarımından kentsel planlamaya, pazar araştırmalarından tüketici eğilimlerine kadar tasarımın birçok alanı masaya yatırılacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Tasarımın Yeşil Zirvesi "EKODesign Konferansı" 5. Yılında da Dopdolu
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 12 Nisan 2012
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi Ana sponsorlar: BASF - The Chemical Company, Siemens Ev Aletleri; Alt sponsorlar: InterfaceFLOR, Ytong, Wilo; Hizmet sponsorları: Ersa, Pozitif TV; Destekçi kurumlar: Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu, DutchDFA
DİĞER BİLGİLER: A: Fulya Mah. Yeşilçimen Sok. No:12/430 Fulya, İstanbul T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle








Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl beşincisi gerçekleştirilen EKODesign Konferansı’nda, mimarlıktan modaya, ürün tasarımından kentsel planlamaya, pazar araştırmalarından tüketici eğilimlerine kadar tasarımın birçok alanı masaya yatırılacak.

BASF – The Chemical Company ve Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda 12 Nisan 2012 Perşembe günü, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşecek olan konferans, Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında Hollanda Kraliyet Başkonsolosluğu ve DutchDFA tarafından da destekleniyor.

Konferans kapsamında ayrıca 13 Nisan 2012 Cuma günü, sürdürülebilir tasarım konusuna ilgi duyan ve bu alanda kendilerine yol haritası oluşturmak isteyen sınırlı sayıda sektör profesyoneli için Yeşil Bina Danışmanlık firması Altensis yürütücülüğünde “Sürdürülebilir Cephe Sistemleri” başlıklı bir eğitim semineri; The Doors of Perception direktörü John Thackara yönetiminde “Büyüyen Biyo-Şehir” ve yenilikçi malzeme kütüphanesi ve danışmanlık merkezi Material ConneXion İstanbul işbirliğiyle OBR-Open Building Research kurucu mimarlarından Paolo Brescia yönetiminde "Mimarlık ve Malzemede Sürdürülebilir Tasarım" başlıklarında iki atölye çalışması düzenlenecek.


"EKODesign Konferansı" 5 Yaşında!

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü EKODesign Konferansı’nın beşincisini 12 Nisan 2012 Perşembe günü, YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirecek. Bu yıl sadece yapı ölçeğinde değil, tasarımın her alanında sürdürülebilirliği tartışmaya açacak olan konferans, dünyaca ünlü konuşmacıları ve konu başlıkları ile “yeşil tasarım”ı gündeme taşıyacak. Konferansta, konuşmacılar kavramın olumlu ve olumsuz yanlarını ele almakla birlikte, yapısal ve kentsel ölçekteki sürdürülebilir tasarım örneklerini de tartışmaya açacak.



EKODesign'da “Çılgın Proje” olarak adlandırılan “Kanal İstanbul” projesi de masaya yatırılacak. 2007 yılında suyla ilgili yaptığı çalışmalar nedeniyle Time Dergisi tarafından dünyanın en etkili 122. kişisi seçilen Waterstudio kurucu mimarı Koen Olthuis, “Kanal İstanbul”u, dünyanın farklı kentlerinde uygulanan benzer ölçekteki suya dayalı tasarımlar ile karşılaştırarak, İstanbul’a olan etkilerini irdeleyecek.

Tüm gün sürecek konferansın moderatörlüğünü Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Akademik Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç yapacak. Pozitif TV tarafından canlı yayınlanacak olan konferansa; Twitter üzerinden #ekodesign2012 ve twitter.com/YEMEtkinlik bağlantıları ile soru ve görüş iletmek mümkün olacak.

EKODesign Konferansı’nı bu yıl; enerji verimliliği ve kaynakların korunmasıyla ilgili yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sayesinde binalarda enerji verimliliğine yönelik yenilikçi çözümler sunan BASF – The Chemical Company ile ev aletlerinde ecoPlus felsefesiyle enerji ve su tasarrufu konusunda örnek ürünler geliştiren, yenilikçi teknolojiler konusunda lider Siemens Ev Aletleri ana sponsor olarak destekliyor. InterfaceFLOR, Ytong ve Wilo ise konferansın alt sponsorları arasında yer alıyor. Konferans, her yıl olduğu gibi bu yıl da YAPI Dergisi tarafından yayına hazırlanan “Yapıda Ekoloji” ekiyle, bu alanda kalıcı bir kaynak oluşturulmasına katkıda bulunacak.


"Yeşil tasarım" dünyaca ünlü konuşmacılar tarafından tartışmaya açılıyor

EKODesign Konferansı 2012'de, dünyadan uzman isimler; "yeşil tasarım"ı mimarlık, planlama, endüstriyel tasarım, gayrimenkul ve geliştirme ölçeklerinde tartışmaya açacak.

Bugüne kadar 40'tan fazla yüksek lisans, doktora ve post-doktora araştırmacısı ile çalışan, Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Lisans Programı Kurucu Profesörü ve Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Akademik Direktörü Prof. Dr. Pınar Mengüç, konferansın moderatörü olarak anahtar konuşmacılar hakkında izleyicileri bilgilendirecek ve her konuşma sonunda sorular yöneltecek.

Sosyoloji ve pazar araştırma alanında 15 yıldır görev yapan Future Concept Lab Başkanı Francesco Morace ise, ekoloji ve sürdürülebilirlik temalarının sosyal bağlamda etkilerini irdeleyip, gelecekte karşımıza çıkması muhtemel sürdürülebilir eğilimlerden bahsedecek.

Sürdürülebilir mimarlık konusunda farklı ölçeklerde tasarımları bulunan Hollandalı mimarlık pratiği 24H'nin kurucuları Maartje Lammers ve Boris Zeisser de, “Art D’Eco” başlığı altında kendi oluşturdukları temalar ve bu temalara göre şekillenen tasarımlarından örnekleri ekoloji sanatı kapsamında paylaşacaklar. Prestijli tasarım yarışmalarında çevreci ve vizyoner projeleri ile birçok ödül alan endüstri ürünleri tasarımcısı Hakan Gürsu, sürdürülebilirlik odağındaki tasarımlarından ve geri dönüşümü nasıl bir tasarım girdisi haline getirdiğinden bahsedecek. EKODesign Konferansı’nın bir diğer konuşmacısı ise BSH- Siemens Ev Aletleri Enerji Mükemmeliyeti Direktörü Christian Salmen olacak.

Konferansta sürdürülebilirlik kavramının olumlu ve olumsuz yanlarını tartışmak için “Sürdürülebilir Mimarlığa Eleştirel Yaklaşım” başlığında iki oturum düzenlenecek. Söyleşi formatında gerçekleştirilecek oturumlar, uzmanlar tarafından sürdürülebilirliğin ürün, kavram, yapı, tasarım ve tüketici deneyimi odağıda olumlu ve olumsuz yönlerini tartışılacağı ve Twitter üzerinden gelen sorularla yönlendirilen bir platform sunacak. İlk oturumda Hollandalı tasarım mühendisi Matthijs van Dijk ve tasarımcı Christien Meindertsma yer alırken, ikinci oturuma mimar Prof. Dr. Emre Madran ile orman mühendisi ve ekoloji uzmanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi konuşmacı olarak katılacak.

Simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecek olan konferansa k atılım yalnızca davetiye üzerinden sağlanabilecek. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Konuşmacılar ve atölye yürütücülerinin özgeçmişlerine ulaşmak için lütfen ilerleyiniz. >>>>>

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/tasarimin-yesil-zirvesi-ekodesign-konferansi-5-yilinda-da-dopdolu_91079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!