Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ulusal ''G'' İşaretiyle Kalitesiz Yapı Malzemesi Üretimi Son Buluyor

Ulusal ''G'' İşaretiyle Kalitesiz Yapı Malzemesi Üretimi Son Buluyor

yapi.com.tr

Toplantılar




BAŞLANGIÇ TARİHİ: 17 Nisan 2007
BİTİŞ TARİHİ: 7 Haziran 2007
DÜZENLEYEN: Türkiye Hazır Beton Birliği
DİĞER BİLGİLER: THBB Basın ve Halkla İlişkiler: 0216 322 96 70
+ Ajandama Ekle

img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\etkinlik\53501.jpg" hspace=5 vspace=5>



Deprem başta olmak üzere tüm dış etkilere karşı dayanıklı yapılaşma için kaliteli ve standartlara uygun hazır beton üretilmesi ve kullanılması için uzun yıllardır çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), ‘’G İşareti Tebliği’’ ile kalitesiz yapı malzemelerinin engelleneceği 2008 yılından önce tüm hazır beton üreticilerinin bilgilendirilmesi için seminerler düzenliyor.
Birliğimizin üyelik koşulları nedeniyle ülkemizde THBB üyesi hazır beton tesisleri, TS EN 206-1 Beton Standardı’na uygun üretim yapıyorlar. THBB üyeleri Kalite Güvence Sistemi (KGS)’nin sürekli denetimlerinden geçerek Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında ‘‘G’’ işaretine uygun ‘‘Kalite Uygunluk Belgesi’’ alıyorlar. Bilindiği gibi, deprem yıkımlarının önemli nedenlerinden biri standart dışı üretilmiş yapı malzemelerinin kullanılması. Bu nedenlerle, uzun yıllardır uğraşlarımızın sonucunda, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 6.12.2006 tarihinde Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında, hazır beton gibi yapı malzemesi üreticilerinin Bakanlık tarafından görevlendirilmiş, onaylanmış kuruluşlar tarafından denetlenmesini, standart dışı ve kalite belgesiz üretim yapılmamasını öngören bir Tebliğ çıkardı. Bu tebliğe göre; 1.1.2008 tarihinden itibaren “G Uygunluk İşareti’’ni taşımayan hazır betonlar piyasaya sürülmeyecek ve kalite belgesiz üretim yapan firmaların faaliyetine izin verilmeyecek. Bu kapsamda, 1996 yılında kurup, gönüllü olduğu için sadece Birlik üyelerini denetleyen Kalite Güvence Sistemi (KGS), Birliğimize üye olmayan şirketleri de Bakanlığın görevlendirmesi ile denetleyebilecek. Tarafsız bir kurul tarafından yönetilen KGS, TS EN 206-1 Standardı’na göre düzenli sistem tetkikleri (üretim kontrol tetkiki) ve habersiz ürün tetkikleri yaparak hazır beton tesislerini belgelendirmektedir. Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından ürün belgelendirme konusunda akredite olan KGS’nin kısa süre içinde Bakanlık tarafından atanması bekleniyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda, Türkiye Hazır Beton Birliği tebliğin sektörümüze getirdiği yükümlülükler ve hazır beton üreticilerinin yapması gereken teknik hazırlıklar konusunda tüm hazır beton üreticilerinin bilgilendirilmesi amacıyla bölgesel seminerler düzenleme kararı aldı. THBB, Nisan-Haziran ayları içinde İstanbul, Ankara, Denizli, Antalya İzmir, Trabzon ve Gaziantep illerinde toplam yedi seminer düzenleyecek. Hazır beton üreticilerinin bu seminerlere katılmaları, teknik eksikliklerini gidermek için Türkiye Hazır Beton Birliği’ne üye olmaları ve KGS ‘‘Kalite Uygunluk Belgesi’’ almaları hayati önem taşımaktadır.


Seminer Tarihi Saat Yer
17 Nisan 2007 14:00 – 17:00 THBB, Kavacık / İSTANBUL
25 Nisan 2007 14:00 – 17:00 Atatürk Bulvarı, Amerikan Elçiliği Karşısı, Best Otel / ANKARA
3 Mayıs 2007 14:00 – 17:00 Makina Mühendisleri Odası / DENİZLİ
04 Mayıs 2007 14:00 – 17:00 Lara Yolu, Dedeman Otel / ANTALYA
11 Mayıs 2007 14:00 – 17:00 Ege Ünv. Atatürk Kültür Merkezi, Konak / İZMİR
1 Haziran 2007 14:00 – 17:00 Usta Park Hotel / TRABZON
7 Haziran 2007 14:00 – 17:00 İnşaat Mühendisleri Odası Hizmet Binası, Cemil Cahit Bey Cad. / GAZİANTEP

http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/ulusal-g-isaretiyle-kalitesiz-yapi-malzemesi-uretimi-son-buluyor_53501.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!