Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yapı Sektörünün Yeşil Zirvesi; "EKODesign Konferansı 2011"

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan "EKODesign Konferansı"nda, dünyaca ünlü ve yeşil binalar ve kentler konusunda uzman yerli ve yabancı konuşmacılar bir araya gelecek; ödüllü yeşil bina çalışmaları, bu alandaki yasal düzenlemeler ve güncel, çarpıcı konu başlıklarını sektörün gündemine taşıyacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

Yapı Sektörünün Yeşil Zirvesi; "EKODesign Konferansı 2011"
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 14 Nisan 2011
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: tıklayınız Yapı-Endüstri Merkezi tarafından, BASF - The Chemical Company, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda ve VitrA - Artema inovasyon sponsorluğunda.
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

B> Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan “EKODesign Konferansı”nda, dünyaca ünlü ve yeşil binalar ve kentler konusunda uzman yerli ve yabancı konuşmacılar bir araya gelecek; ödüllü yeşil bina çalışmaları, bu alandaki yasal düzenlemeler ve güncel, çarpıcı konu başlıklarını sektörün gündemine taşıyacak.

BASF – The Chemical Company, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda ve VitrA-Artema inovasyon sponsorluğunda 14 Nisan 2011 Perşembe günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenecek konferansta, kentsel planlama, mühendislik, mimarlık alanları, yapı malzemesi, gayrimenkul sektörü, ilgili sivil toplum kuruluşları ile kamu/yerel yönetimlerin yerli ve yabancı liderleri bir araya gelecek.

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM), mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü EKODesign Konferanslarının dördüncüsünde, dünyadaki yeni trend ve uygulamaları, ülkemizdeki yeşil yapılaşma örnekleri ve yeni yürürlüğe giren yasal mevzuat ile birlikte ele alınacak. Konferans, Türk yapı sektörü paydaşlarının yanı sıra kamu ve sivil toplum örgütlerinin üst düzey yetkililerini de bir araya getirecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, YAPI dergisi tarafından yayına hazırlanan “Yapıda Ekoloji” ekiyle bu alanda kalıcı bir kaynak oluşturulmasına katkıda bulunulacak.

EKODesign Konferansı 2011 GYODER, ULI Türkiye ve ÇEDBİK’in katkılarıyla düzenlenecek. Konferansı, enerji verimliliği ve kaynakların korunmasıyla ilgili yürüttüğü AR-GE çalışmaları ile binalarda enerji verimliliğine yönelik yenilikçi çözümler sunan BASF – The Chemical Company ve ev aletlerinde ecoPlus felsefesiyle enerji ve su tasarrufu konunda örnek olabilecek ürünler geliştiren, artan çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir doğal kaynakların korunması konusunda somut adımlar atan yenilikçi teknolojiler konusunda lider Siemens Ev Aletleri ana sponsor olarak destekliyor. Akılcı, estetik ve çevreye duyarlı yaklaşımıyla seramik banyo ürünlerinden armatürlere, karolardan küvetlere ve bunları tamamlayan aksesuarlara kadar her alanda ürün geliştiren VitrA-Artema’nın inovasyon sponsoru olduğu etkinlik, yapı bilgi sistemi için geliştirilmiş analiz çözümleri ile tasarlanan binanın çevreye etkisini öngörerek, yapının enerji harcaması ve atık üretimini hesaplayabilen ve her ikisini de azaltabilmeyi sağlayan yazılımlar üreten Autodesk ile sürdürülebilirlik ve ekolojik mimarlığa verdiği destek çerçevesinde Ytong tarafından ise sponsor olarak destekleniyor.


Dünyaca ünlü uzman konuşmacılar, ödüllü yeşil bina çalışmaları ve çarpıcı gündem konuları

Yazdığı 12 kitap ile uluslararası arenada ses getiren ödüllü mimar, eğitimci ve tasarımcı Susan Roaf, konferans kapsamında düşük karbon salınımlı eko yapıların tasarımı ve değişen iklimle yapılı çevrede risklerin azaltılması üzerine bir konuşma yapacak. 2011 yılında İngiltere’de yılın yapı servisleri danışmanlığı firması seçilen, son yirmi yıldır ise sürdürülebilir yapı teknolojileri alanında hizmet veren Atelier Ten kurucu ortağı Yüksek Çevre Mühendisi Patrick Bellew ve kentsel planlamayı mimarlık, mühendislik ve sosyoloji bilgi alanları ile birlikte ele alan yaratıcı, sürdürülebilir, yeşil kent ve bölge planlarına imza atan, halen İspanyol Hükümeti için eko-yerleşkeler tasarlayan Ecosistema Urbano kurucu ortakları mimar, kent plancıları Jose Luis Vallejo ve Belinda Tato ise diğer ana konuşmacılar olarak programda yer alacaklar.

Ayrıca konferans kapsamında düzenlenen panellerden ilkini, binaların enerji performansı konusunda duyarlı firması SOYAK Holding’in CEO’su M. Emre Çamlıbel yönetecek. Bu panelin konuşmacıları, ülkemizde yeni yürürlüğe giren “Binalarda Enerji Performansı Yasası” konusunda yetkili merci Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Enerji Verimliliği Dairesi Başkanı Murat Bayram, BES Enerji Danışmanlık firmasının kurucu ortağı, enerji yöneticisi Mehmet Serkan Emin ile İZODER Yönetim Kurulu Başkanı/Genel Koordinatör Ertuğrul Şen olacak.

“Çevresel Ürün Deklarasyonu ve Türkiye’de Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri” başlıklı diğer panelin konuşmacıları ise, Çevresel Ürün Deklarasyonu’nu hazırlayan Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (Institut Bauen und Umwelt) Yönetim Kurulu Üyesi Hartmut Walther, sürdürülebilir yapılar, çevresel ürün deklarasyonu ve sertifikasyon programları alanında uluslararası danışmanlık veren PE International Kıdemli Danışmanı Çevre ve Proses Mühendisi Pınar Erol, ÇEDBİK Projeler Koordinatörü/Breeam Değerlendiricisi Yenal Güller ve Türk Ytong’un Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi F. Fethi Hinginar olacak.

Konferansta ayrıca, aralarında Ankara’da Eser Holding Merkez Ofisi, Adana Toyota Onatça, Tekfen Levent Ofis ve Tekfen Kâğıthane OfisPark’ın da bulunduğu Türkiye’den başarılı “yeşil bina” örnekleri “vaka etüdü” olarak irdelenecek.


“Yeşil Bina Tasarımı için Yol Haritası”

Konferans kapsamında, sürdürülebilir tasarım konusuna ilgi duyan ve bu alanda kendilerine yol haritası oluşturmak isteyen sınırlı sayıda sektör profesyonel için 15 Nisan 2011 Cuma günü, ilk kez bu yıl gerçekleştirilecek “Yeşil Bina Tasarımı için Yol Haritası” başlıklı özel bir workshop da düzenlenecek.

EKODesign Konferansı 2011’de, dünya gündeminde yer alan uzman isimler kentsel ölçek, yapı ve planlama, endüstriyel tasarım, gayrimenkul ve geliştirme konularını tartışacaklar. Konferansa katılım yalnızca davetiye ile sağlanabilecek.

Konferansa dair detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Sponsorlar hakkında daha detaylı bilgi almak için lütfen ilerleyiniz. >>>>>>>>

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yapi-sektorunun-yesil-zirvesi-ekodesign-konferansi-2011_86211.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!