Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yaratıcı Binaların Mühendisi Hanif Kara İstanbul'a Geliyor

İngiliz yapı mühendisi Hanif Kara, Yapı-Endüstri Merkezi’nin konuğu olarak Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda Türkiye’ye geliyor. 24 Kasım 2009, Salı günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde bir konferans verecek olan Hanif Kara, kendi çalışmalarından örneklerle Türk yapı sektörü profesyonellerine yaratıcı binalarda mimar-mühendis işbirliği konusunda

yapi.com.tr

Toplantılar

Yaratıcı Binaların Mühendisi Hanif Kara İstanbul'a Geliyor
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 24 Kasım 2009 19:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: Yapı-Endüstri Merkezi ve İnşaat Mühendisleri Odası
Ana sporsor: SIEMENS
DİĞER BİLGİLER: YEM T: (212) 266 70 70 F: (212) 266 70 10
+ Ajandama Ekle

apı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı, mimarlar ve mühendislerini ilgilileri ile bir araya getirerek sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltmek ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamlar yaratmak amacıyla dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor. İngiliz yapı mühendisi Hanif Kara, Yapı-Endüstri Merkezi’nin konuğu olarak Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda Türkiye’ye geliyor. 24 Kasım 2009, Salı günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde bir konferans verecek olan Hanif Kara, kendi çalışmalarından örneklerle Türk yapı sektörü profesyonellerine yaratıcı binalarda mimar-mühendis işbirliği konusunda bilgi verecek.



Hanif Kara, İstanbul’da vereceği “Yaratıcı Mimarlık için Mühendislik”  konulu konferansta, “yapı mühendisliği özelinde tasarım kültürü” olgusu üzerine odaklanacak. Kara sunumunda, mimarın farklı çıkış noktalarından hareketle yaptığı tasarımlara, bir mühendis olarak ürettiği yaratıcı çözümlerini sergileyen projeleri de izleyicilerle paylaşacak. Kara konuşmasında ayrıca, “eğitim, tasarım ve inşaatın dijital çağda ayrılmazlığına” dikkat çekecek. Konferansa yapı sektörünün temsilcilerinin yanısıra mimar, mühendis ve tasarımcıların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Teknolojik, ergonomik, estetik ve performanslı ürünleriyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran Siemens Ev Aletleri, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, sektörün önde gelen aktörleri ile bir araya getirmeye önümüzdeki günlerde de devam edecek.



Hanif Kara hakkında
Londra merkezli mühendislik ve tasarım ofisi Adams Kara Taylor’ın kurucu ortağı olan Hanif Kara, tasarımı, yenilikçi formları ve malzemeleri, prefabrikasyonu, sürdürülebilirliği ön planda tutan yaklaşımı sayesinde eşsiz ve ödüllü projelere imza attı. Zaha Hadid, Will Alsop gibi dünyaca ünlü mimarlar için tasarım yapan Hanif Kara’nın çalışmaları yapı mühendisliği disiplinin sınırlarını aşıyor. CABE (Commission for Architecture and the Built Environment) danışmanı olan Kara, Aga Khan Mimarlık Ödülleri için jüri üyeliği yaptı. İngiltere Kraliyet Mimarlık Enstitüsü Onur Üyesi olan Kara, çalışmalarını akademik ortamda da sürdürüyor. 2000–2004 yılları arasında AA’da (Architectural Association) tasarım stüdyosu yöneten Kara, Harvard Üniversitesi ve Stockolm Teknik Üniversitesi’nde mimari teknoloji profesörü olarak dersler veriyor. Kara’nın son dönem çalışmaları arasında, Architectural Association için mimarlar Alan Dempsey ve Alvin Huang birlikte yarattığı Londra’daki DRL Ten Pavyonu, Zaha Hadid ile birlikte tasarladığı NAPOLI-AFRAGOLA Hızlı Tren İstasyonu, FOA (Foreign Office Architects) için tasarladıkları Leicester üst geçidi ve IJP ile tasarladıkları Henderson Köprüsü sayılabilir.



Simultane olarak İngilizce'den Türkçe'ye çevrilecek olan konferansa katılmak için sınırlı sayıdaki kontenjan nedeniyle kayıt yaptırılması gerektiği belirtiliyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/yaratici-binalarin-muhendisi-hanif-kara-istanbula-geliyor_73217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!