Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik Kapı Pazarında Türkiye Atağa Geçti

Dünya genelinde 3.5 milyar dolarlık bir ticaret hacmine sahip olan çelik kapı sektöründe Türk firmaları dünya devleriyle boy ölçüşüyor.

yapı.com.tr
 Çelik Kapı Pazarında Türkiye Atağa Geçti

Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, çelik kapıda yaklaşık 1 milyar dolarla dünya ticaretinin lideri olan Çin'in Türk çelik kapılarının girdiği ülkelerde pazar kaybettiğini söyledi.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda, İtalya ve Kanada'nın dünya pazarında söz sahibi ülkeler arasında olduğunu belirten Pekgüzel, "Türkiye  yaklaşık 89 milyon dolarlık  ihracat hacmiyle dünya pazarında ilk 10 ülke arasındadır" dedi.

Irak, Türmenistan, Nijerya, Azerbaycan,Libya, İran  ve Mısır'da Türk firmalarının pazarın önemli bir kısmını elinde tutuğunu belirten Yalçın Pekgüzel yıllar ve aylar itibari ile incelediğimizde Almanya, İtalya, Hollanda ve Polonya'nın rakip ülkeler olarak dikkat çektiklerini vurgulayarak bu sebeple yönlerini Avrupa pazarına çevirdiklerini söyledi.


"Belirli bir kalitenin üzerinde üretim yapan firmalar açısından Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya yaklaşık olarak 500 milyon dolarlık ithalat hacimleriyle en büyük pazar konumundadırlar" diyen Pekgüzel tasarımın başkenti Milano'da bir ofis açtıklarını ve üretimin bir kısmını orada gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek Türkiye'nin, sahip olduğu potansiyel dikkate alındığında çelik kapı ihracatında daha önemli bir pay alabileceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-celik-kapi-pazarinda-turkiye-ataga-gecti_138400.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!