Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Enerji Fiyatlarındaki Düşüşün Tüketiciye Yansıması için Çalışıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji fiyatlarındaki düşüşün tüketiciye yansıtılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

yapı.com.tr
 "Enerji Fiyatlarındaki Düşüşün Tüketiciye Yansıması için Çalışıyoruz"

Türkiye'nin enerji kaynakları bakımından fakir bir ülke olduğunu söyleyen Bakan, uzun süre doğalgaz fiyatlarındaki artışların tüketiciye yansıtılmadığını ifade etti. Milliyet'in haberine göre, Albayrak, "Doğalgazda ciddi artışlar yaşandı. Türkiye gaz fiyatlarının artışlarından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Hükümet olarak artışları uzun süre sübvanse ettik. Vatandaşlarımıza yansıtmadık. Uzun yıllar zarar ettik" dedi.

Enerji fiyatlarındaki düşüşe işaret eden Albayrak,"Önümüzdeki dönemde bırakın zammı enerji fiyatlarındaki düşüşü tüketici üzerinde bir indirim yansıtmak üzere çalışmalara başladık" ifadelerini kullandı.

"Doğalgaza zam var mı?" sorusunu yanıtlayan Bakan, şunları söyledi: "Bu soru Türkiye'de enerji bakanlarının kaderi. Özellikle son 10 yılda enerji fiyatlarındaki artışa dayalı doğalgazda çok ciddi artışlar yaşadık. Buna mukabil Türkiye bu gaz fiyatlarının artışından dolayı ciddi bir maliyetle karşı karşıya kaldı. Uzun bir süre biz devlet olarak bu artışları vatandaşlarımıza yansıtmama noktasında uzun bir süre sübvanse ettik. Yeni dönemde enerji fiyatlarında bir düşme görüyoruz. Bu noktada bir zamdan ziyade bu düşmeye dayalı kısa bir dönem içinde bu düşüşü bir indirim olarak yansıtmaya çalışmaya başladık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/-enerji-fiyatlarindaki-dususun-tuketiciye-yansimasi-icin-calisiyoruz_142739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!