Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Süren Bitti, AOÇ’yi İade Et'

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, AOÇ’ye yönelik maddelerin torba tasarıdan çıkarıldığını, Ankapark alanın intifa hakkı süresinin 21 Haziran’da dolduğunu hatırlatarak, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e “Süren bitti, AOÇ’yi iade et” dedi.

yapi.com.tr
 'Süren Bitti, AOÇ’yi İade Et'

TBMM’ye sunulan Türkiye Varlık Fonu’nun kurulması ve bazı kanun hükmünde kararnamelerle ilgili değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri sürerken, Atatürk Orman Çiftliği'ne yönelik maddelerinin torbadan çıkarılmasına karar verildi. Yasa tasarısının geri çekilmesi ile birlikte AOÇ arazilerinde intifa hakkı kullanan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yıllık süresi doldu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 21 Haziran’da sürenin dolmasıyla birlikte AOÇ Müdürlüğü’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na, Sayıştay Başkanlığı’na, resmi yazıyla hatırlatma yaparak intifa süresi biten AOÇ arazisi Ankapark alanının, AOÇ’ye devrinin yapılmasını istedi.

Candan yaşanan gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

“5659 sayılı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu hükümlerine 21 Haziran 2006 tarihinde eklenen geçici madde ile, Büyükşehir Belediyesine AOÇ’de plan yapma yetkisi ve Ankapark alanı olan Hayvanat Bahçesi alanında, AOÇ alanlarında ticaret yapılamayacağı şartıyla Büyükşehir Belediyesi’ne bedelsiz intifa hakkı tesis etmişti. 21 Haziran 2016 tarihinde 10 yıllık süre doldu. Ancak torba yasa tasarısıyla bu sürenin 29 yıllığa bedelsiz olarak uzatılması öngörülüyordu. Plan Bütçe Komisyonu’nda tasarı  görüşmeleri sürerken,  davalarımızı devre dışı bırakan Atatürk Orman Çiftliği'ne yönelik maddelerinin torbadan çıkarılması kamu yararı adına sevindirici olmuştur. Şimdi 51 gündür hukuksuz bir şekilde Ankapark alanı Büyükşehir Belediyesi’nde, AOÇ arazilerinin bütünlüğünü sağlamakla görevli  AOÇ Müdürlüğü görevini yerine getirmiyor. Kanun hükümlerine göre Hayvanat Bahçesini geri istemesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de süresi dolan ve Ankapark gibi ticaret öngördüğü alanı iade etmesi gerekiyor. 51 gündür hukuka aykırı işlem yapan ve AOÇ arazilerini hukuksuz şekilde ortada bırakan AOÇ Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

'Plan yapma yetkisi büyükşehirden alınmalı'

Candan, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki hayvanat bahçesini kapatarak hayvanların telef olmasına neden olan ve AOÇ’ye metal oyuncaklar yerleştiren Büyükşehir Belediyesi’nin plan yapma yetkisinin de Büyükşehir’den alınması ve Ankapark alanında hukuka aykırı şekilde yerleştirilen metal oyuncakların kaldırılması gerektiğini belirtti. Candan Ankaralıların bütçesini metal oyuncaklara harcayarak, AOÇ’nin 5659 sayılı kuruluş kanuna aykırı işlem tesis eden yöneticilerden zararın tazmin edilmesi gerektiğine de dikkat çekerek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, “Süren bitti AOÇ alanları iade et, AOÇ den elini çek ” diyerek seslendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/-suren-bitti-aocyi-iade-et_148018.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!