Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

125 Yıllık Aynalı Köşk Kurtarılmayı Bekliyor

125 yıllık tarihe sahip ve Kars Belediyesi tarafından borcu karşılığında icara yoluyla haraç mezat satıldığı günler boyunca kamuoyunda tartışmalara neden olan Aynalı Köşk, dibinde ve üzerinde biten ağaçlar tarafından her geçen gün eriyor.

yapi.com.tr
125 Yıllık Aynalı Köşk Kurtarılmayı Bekliyor

Kars’ta Baltık Mimari formunda inşa edilen önemli yapılarından biri olan ve yıllardır yeni sahibi beklenen Aynalı Köşk, hemen dibinde bulunan asırlık kayın ve çınar ağıcı ile birlikte üzerinde biten istilacı ağaç ve bitkiler yüzünden nefes alamıyor.

Gazete Kars'ta yer alan habere göre; önceki dönem Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde kısa bir süre Kars Kent Konseyi olarak kullanılan bir başka benzeri olmayan tarihi bina son 4 yılda kaderine terk edildi. Önceki dönem Kars Belediyesinin borcu karşılığında Kars 1. İcra Dairesi tarafından 3 Milyon 50 bin TL bedel ile açık artırma usulüyle satılan ve TÜRSAB lehine 25 yıllığına kira şerhi bulunan Aynalı Köşk, bazı STK temsilcileri, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ve kamuoyunda uzun süre tartılaşma sonrasında tekrar yeniden unutuldu. Kapısına asma kilit vurulup tahtalar çakılan ön yüzünde ve dibinde tamamlanan 2 asırlık ağaç tarihi binayı zemininden eritiyor.

Üzerinde biten ağaçlar ve otlar ise binanın duvarlarını ve çatı kısmını eritirken, taş yapının yüzeyini kapsayan yosunlar da binanın nefes almasını engelliyor. İçerisi tarumar edilen binanın bahçesi ile birlikte harap halde zamana direniyor. Haraç mezat satılıyor diye günlerce sadece yerel basında, sosyal medyada tartışılan ve belediye başkan adaylarının seçim malzemesi olmaktan başka ilgi görmeyen köşk, Kars’taki yüzlerce tarihi bina gibi sahibini aramaya devam ediyor.

Reklam Goruntulenme Bolumu 

http://www.yapi.com.tr/haberler/125-yillik-aynali-kosk-kurtarilmayi-bekliyor_173233.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!