Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

1999 – 2010; Tam Olarak 11 Yıl Geçti, Ne Değişti?

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi yürütücülüğünde İTÜ İşletme Fakültesi C101 Konferans Salonu’nda dün (12 Ağustos 2010) gerçekleştirilen “1999 – 2010 İstanbul ve Deprem” konulu panelde, TMMOB'ye bağlı meslek Odaları 11 yılın muhasebesini yaptı. Asıl yanlışın siyasi sistemde olduğu bir kez daha dile getirildi, deprem güvenliği için

yapi.com.tr
1999 – 2010; Tam Olarak 11 Yıl Geçti, Ne Değişti?

BR>


Son konuşmacılardan Hüseyin Öztürk panele, ‘İstanbul Depremi ve Yaşanması Beklenen Sorunlar’; Serkan Küçük ‘İstanbul’da Deprem Sonrası Kimyasalların Yaratacağı Tehlikeler’; Nurdoğan Oto ise ‘Deprem ve Tesisat’ başlıklı konuşmalarıyla katkıda bulundular.

‘Afet koordinasyon sistemi’ üzerine kurguladığı konuşmasında Hüseyin Öztürk, depremle ortaya çıkacak hasarın; depremin merkezine, büyüklüğüne ve zamanına bağlı olduğunu vurguladı. Muhtemel bir İstanbul depreminde müdahalenin karadan, denizden ya da havadan olabileceğini belirten Öztürk, bu esnada hızlı, ekipmanlı ve deneyimli olunması gerektiğini ekledi. 17 Ağustos Kocaeli depreminde elektrik ve su kesintisi, yangın ve soygunun; 12 Kasım Düzce depreminde yangın ve heyelanın görüldüğüne dikkat çekti ve gerçekleşmesi muhtemel İstanbul depreminde ise su ve elektrik kesintisi, su baskınının yol açacağı sel felaketi, yangın, soygun, salgın hastalıklar, gıda güvensizliği, iletişim kesintisi ve ulaşım bağlantılarının çökmesi gibi büyük sorunlarla karşı karşıya kalınabileceğini dile getirdi.

Öztürk’ün ardından söz alan Serkan Küçük, 11 yıl önce gerçekleşen Kocaeli ve Düzce depremleri sonrasında ortaya çıkan kimyasal zararların boyutlarına değindi. İstanbul’da beklenen depremin yol açacağı olası kimyasal zararları simülasyon tekniğiyle katılımcılarla paylaştı.

Panelin son konuşmacısı Nurdoğan Oto ise, bir makine mühendisi olarak daha çok teknik konulara değinirken, deprem sonrası oluşacak tesisat problemlerinden bahsetti.

11 yıl önce neredeydik, 11 yıl sonra neredeyiz sorularına cevaplar arayan panelde, asıl yanlışın siyasi sistemde olduğuna dikkat çekilerek, deprem riskine karşı yapılması amaçlanan projelerde kentsel rantın ön planda olduğu vurgulandı.

Panel, soru-cevap bölümü ile son buldu.


 

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/1999--2010-tam-olarak-11-yil-gecti-ne-degisti_81929.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!