Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2 Kez Açılışı Yapılan Yolun İnşaatı Durdu

Tekirdağ’da beş yılda sadece 20 kilometresi tamamlanan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından iki defa açılışı yapılan Süleymanpaşa-Hayrabolu duble yolunun inşaatı ödenek yetersizliğinden durdu.

yapi.com.tr
2 Kez Açılışı Yapılan Yolun İnşaatı Durdu

İhalesine 2012 yılında çıkılan merkez Süleymanpaşa ilçesi ile Hayrabolu’yu birbirine bağlayacak 46 kilometrelik yolun inşaatına 2017 yılında başlandı. 2019’da bitirilmesi planlanan yolun şu ana kadar 20 kilometrelik kısmı tamamlanabildi. Yolun 7 kilometrelik kısmı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, diğer kısmı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından açılmıştı. Ödenek eksikliği nedeniyle yol yapımı, Ortaca Mevkii’nde durdu.

Anka’da yer alan habere göre; CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Hayrabolu İlçe Başkanı Fatih Ertem, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz ve partilerle birlikte yolda inceleme yaptı.

Direkler yolun ortasında kaldı
Elektrik direklerinin planlama hatası nedeniyle yolun ortasında kaldığını ifade eden CHP Hayrabolu İlçe Başkanı Fatih Ertem, şunları söyledi: “2017’de başlayıp 2019’da bitmesi planlanan bir yoldan bahsediyoruz. Şimdiye kadar iki üç kez röportaj verdik bu konuda. Bizim röportajlarımızdan sonra mı oldu yoksa kendileri yapacaklar mıydı bilmiyorum ama biraz yolu peyderpey yapmaya çalıştılar. Şimdi şunu sormak istiyorum; acaba 2012’de plan yapılırken, 2017’de temel atılırken, 2019’a kadar gelmişken, yıl 2022, bu direklerin burada olduğu veya olacağı düşünülüyor muydu? Çünkü yolu siz böyle büyütürseniz direkler yolun kenarına gelecek. Bu çok büyük bir tehlike olacak vatandaş için ve yolda seyredenler için. Yolun şu noktada durma sebebi acaba bu direkler midir? Tescilde bu direkler plana işlenmiş midir? Bunu sormak istiyorum, bu konuda bilgi istiyorum kendilerinden."

"Görüyoruz ki yine bir plansızlığın ürünü"
Yolun tamamlanan kısmında bariyer konulmadığını kaydeden CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Aycan Gündüz ise şöyle konuştu: "Vatandaşımızın bu hizmetlere bir an önce ulaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün de buradayız. Görüyoruz ki yine bir plansızlığın ürünü; bir planlama hatasının olduğunu ve yolun bu noktada tıkandığını gördük. Hatta daha da kötü, vahim bir durumla da karşılaştık. Bazı noktalarda yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığını gördük. Biliyorsunuz Süleymanpaşa'yla Hayrabolu arasındaki bu yol da ‘ölüm yolu’ diye geçiyor. Şimdi, bir ölüm otobanı olmak üzere. İnşallah yetkililer gerekli önlemleri alır ve vatandaşlarımızın güvenle seyahat edecekleri bir yol olması sağlanır."

"7 kilometrede bir tören düzenleniyor"
Beş yılda yolun 20 kilometresinin tamamlanabildiğini söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızın her gün kullandığı bir yol. Sık ve keskin dönüşlerin olduğu bir yol. Dolayısıyla kör noktaların çok fazla olduğu bir yol. Bundan dolayı bu yol üzerinde bugüne kadar çokça kazalar yaşandı ve bizim aramızda da ‘ölüm yolu’ olarak bilinen, gerçekten tehlike saçan bir yol. Bu yolun bir an önce bitmesini beklerken tam tersi, şu an arkamızda gördüğünüz noktada yol çalışması durdu. Aslında 2017’de başlayan, 2019 Mart’ında biteceği söylenen, ama üzerine kaç mart geçen, ama bir türlü bitmeyen bir yol. 46 kilometrelik yolun sadece 20 kilometresi bitmiş durumda. Maşallah, 7 kilometrede bir tören düzenleniyor, müjdeler veriliyor ama sonuç alamıyoruz.”

‘Yol aylardır tamamen durmuş durumda’
Yetkililere yol ile ilgili sorular yönelten Yüceer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bariyerler çoğu yerde yapılmamış, istinat duvarları yok. Bir yandan toprak kaymaya başlamış. Yani yapılan yol bile hala maalesef risk taşıyor. Aylardır tamamen durmuş durumda. Zaten ödenek ayrılmıyor biliyorsunuz. Yani yıllardır bin TL'lik bir ödenekle sürdürülüyor. Bir tarih verin. Ne zaman bitireceksiniz? Niye durdunuz? Biz giden zamana mı acıyalım, paramızın çarçur edildiğine mi acıyalım, burada yapılan kazalarda kaybettiğimiz canlarımıza mı yanalım, gerçekten bilemiyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-kez-acilisi-yapilan-yolun-insaati-durdu_190385.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!