Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

58 Kilometrelik Yol 6 Yıldır Bitmedi

Manisa'da 2015 yılında yapımına başlanan ve 3 yılda bitirilmesi planlanmasına rağmen halen bitirilmeyen Akhisar-Gördes yolu vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

yapi.com.tr
58 Kilometrelik Yol 6 Yıldır Bitmedi

Manisa'da 2015 yılında temeli atılan yaklaşık 58 kilometre uzunluğundaki Akhisar-Gördes yolunun yapım işi yılan hikayesine döndü.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; 2015 yılında işi üstlenen firmanın iflas ettiği gerekçesiyle yolun yapım işi ihalesi geçtiğiniz Nisan ayında yapılan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden yapıldı. İhalenin üstünden yaklaşık 8 ay geçmesine karşın yüklenici firma tarafından işe başlanılmaması yolu vatandaşların korkulu rüyası haline getirdi.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, yapımına halen başlanmayan yolun üzerinde bulanan Gördes ilçesine bağlı Fundaçık mahallesini ziyaret ederek vatandaşların isyanını dinledi.

Bakırlıoğlu, bitmeyen Akhisar-Gördes yolu için 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından cevaplanması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini, kendisine yolun 2020 yılında tamamlanacağının cevabının verildiğini ifade etti.

Aynı yolla ilgili CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'inde geçtiğimiz aylarda soruna önergesi verdiğini hatırlatan CHP'li Bakırlıoğlu şu ifadelere yer verdi: “2018 yılında verdiğim önergeye ‘2020 yılında bitecek' cevabı verdiler. Sayın Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel'in verdiği önergeye ise geçtiğimiz Nisan ayında ihalesinin yeniden yapıldığı ve ihalenin değerlendirme sürecinde olduğu cevabı verildi. Üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. Halen neyi değerlendiriyorlar. Anladığımız kadarıyla Akhisar-Gördes yolu böle giderse bitmeyecek. Ama hiç değilse problemli olan, devamlı kazaların yaşandığı Fundacık mahallesi içinden geçen yaklaşık 4 kilometrelik yolun bir an önce yapılması gerekmektedir. İlçe halkımızın ve mahalle sakinlerinin taleplerini ilgili bakanlığa ileteceğim ve konuyla ilgili olarak TBMM'ye tekrar bir soru önergesi vereceğim.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/58-kilometrelik-yol-6-yildir-bitmedi_188421.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!