Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bitmeyen Yol, Vatandaşı İsyan Ettirdi

Manisa'da yapımına 2015 yılında başlanan ve gösterişli bir törenle temeli atılan 58 kilometrelik Akhisar-Gördes yolunun yapımı yılan hikayesine dönünce vatandaş isyan etti.

yapi.com.tr
Bitmeyen Yol, Vatandaşı İsyan Ettirdi

2015 yılında dönemin AKP Manisa Milletvekilleri Uğur Aydemir, Recai Berber'in katıldığı törenle gösterişli bir şekilde temeli atılan Manisa'daki 58 kilometrelik Akhisar-Gördes yolunun yapım işi yılan hikayesine döndü.

Sözcü’den İlker Kılıçaslan’ın haberine göre; 2015 yılında Akhisar-Gördes yolunun yapım işini üstlenen firmanın iflas ettiği gerekçesiyle 2021 yılının Nisan ayı içerisinde yol yapım işi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden ihale edildi. Yeni ihalenin üstünden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın yüklenici firma tarafından işe başlanılamadı.

Vatandaşlar eylem yaptı
7 yıldır bitirilmeyen ve yılan hikayesine dönen Akhisar-Gördes yolu için vatandaşlar isyan ederek eylem yaptı. Bitmeyen yolda bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik bir grup açtıkları ‘Yolumuz Ne Zaman Yapılacak', ‘Daha Kaç Can Yanacak' ve ‘Yol İstiyoruz, Ölmek İstemiyoruz' pankartları ile hem sıkıntılarını dile getirdi hem de yetkililere seslendi.

Bir haftada 5 kaza
Akhisar-Gördes yolu üzerindeki Beşeylül mahallesinin 25 yıldır muhtarlığını yapan Osman Bilgen, yol üzerinde geçtiğimiz hafta içerisinde 5 kazanın yaşandığını ve yol bitmediği sürece yaşanmaya devam edeceğini söyledi.

Muhtar Osman Bilgen şu ifadelere yer verdi: “Ölüm korkusu yaşadığımız bu yolda son bir hafta içerisinde 5 kaza yaşandı. Bir tır devrildi, Bir yem kamyonu devrildi. Özellikle bu yol üzerinden yoğunlukta asit tankerleri geçiyor. Geçtiğimiz haftada bir asit tankeri devrildi. Bayram yaklaşıyor ve bu yolda trafik daha da artacak. Bizler önümüzdeki süreçte daha büyük felaketlerin yaşanmasından korkuyoruz. Artık bu yolda ailelerimizle birlikte ölüm korkusu yaşamak istemiyoruz. Ben 58 yaşındayım, bu yaşıma gelene kadar yolun yenilenmesini bekledim, hala bekliyorum. Bir an önce yolun yapımına başlanılsın.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bitmeyen-yol-vatandasi-isyan-ettirdi_190159.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!