Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"2 Yıl İçinde 400 Bin Ev Yıkılacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kentsel Dönüşümü başarmak için 20 yıllık plan yaptıklarını belirterek, “İlk 2 yıl içinde 400 bin konut yıkılacak” dedi.

yapi.com.tr
"2 Yıl İçinde 400 Bin Ev Yıkılacak"

Türkiye’de 6.5 milyon konutun yıkılıp yeniden yapılmasını öngören kentsel dönüşüm yasasının hayata geçirilmesi ile ilgili konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dönüşümün Türkiye için artık bir zorunluluk haline geldiğini söyledi.

"5 milyon konut yapıldı"

Milliyet'in haberine göre, Kentsel dönüşümde tüm kamu kurumlarına ve özel kurumlara büyük görevler düştüğünü anlatan Bayraktar, bunun tek bir kurum tarafından gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını, kanunların da sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na değil kentsel dönüşüm için tüm belediyelere yetki verdiğini kaydetti.

Türkiye’de, son 10 yılda konut açığının giderilmesi ve mevcut konut stokunun yenilenmesi kapsamında, ciddi çalışmalar yapıldığını dile getiren Bayraktar, şu bilgileri verdi:

“Şimdiye kadar gerek TOKİ gerekse de belediyelerce kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri gerçekleştirildi. Özellikle TOKİ tarafından son 10 yılda başta kentsel dönüşüm uygulamaları olmak üzere, birçok projeyle 500 binin üzerinde konut üretildi. Özel sektör dâhil edildiğinde son 10 yılda 5 milyon konut üretildi. Bugüne geldiğimizde, kentsel yenileme programı kapsamında TOKİ tarafından belediyelerle birlikte ülkemizin dört bir yanında birçok alanda dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.”

"Ekonomi canlanır"

Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümün ekonomiyi de harekete geçirebileceğini söyledi. Binaların yenilenmesiyle birlikte perdeden, parkeye, çatıdan çimentoya kadar sayısız sektörün canlanacağını ifade eden Bayraktar, “Dönüşümün en önemli katkısı da istihdama olacak. Binlerce insan dönüşüm sayesinde iş bulacak” dedi.

"Önyargıları yıkmak zor"

Dönüşümü vatandaşların rızasıyla gerçekleştirmek istediklerinin altını çizen Erdoğan Bayraktar, “Vatandaşımız bize destek olursa biz de kolumuzu taşın altına koyarız ama insanların kafasındaki önyargıları değiştirmek kentsel dönüşümü gerçekleştirmekten daha zor” dedi.

"2 yıl içinde 400 bin ev yıkılacak"

Dönüşümü başarmak için 20 yıllık planı yaptıklarını anlatan Bakan Erdoğan Bayraktar, kademe kademe bunları hayata geçireceklerini söyledi. İlk 2 yıl içinde 400 bin konutun yıkılıp yeniden yapılmasını tasarladıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu: “Yılda 200 bin olmak üzere 2 yıl içinde depreme dayanıksız 400 bin konutu yıkacağız. Bunları belediyelerle işbirliği halinde yapacağız. Bu dönüşüm zamanla tüm yurda yayılacak. Dönüşüm insanların hayat ve gelecek hakkıdır. Çok zor bir süreç ve spekülasyona açık. Ama biz uzun soluklu düşünüyoruz. Gönüllülük esasına göre bunu yapacağız. Bunun için de öncelikle vatandaşları dönüşüme ikna edeceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/2-yil-icinde-400-bin-ev-yikilacak_104896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!