Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2002 AIA Altın Madalyası Tadao Ando'nun

Japon mimar Tadao Ando, American Institute of Architects (AIA) tarafından verilen 2002 AIA Altın Madalya Ödülü'nün sahibi oldu. AIA Altın Madalya Ödül

Yapı Dergisi/242



apon mimar Tadao Ando, American Institute of Architects (AIA) tarafından verilen 2002 AIA Altın Madalya Ödülü'nün sahibi oldu. AIA Altın Madalya Ödülü, yapıtlarıyla mimarlığa kuramsal ve pratik açıdan kalıcı katkılarda bulunan mimarlara veriliyor. Ando; daha önce Thomas Jefferson, Frank Lloyd Wright, Louis Sullivan, Le Corbusier, Louis Kahn, Cesar Pelli gibi isimlere de verilen ödülün 59'uncu sahibi.
Tadao Ando'nun 30 yıllık mimarî tasarımın temel oluşturduğu profesyonel yaşamında hakkında 12 kitap yazıldı.
En tanınmış projeleri arasında Pulitzer Sanat Vakfı, Forth Worth Modern Sanat Müzesi, Naoshima Çağdaş Sanat Müzesi gibi yapılar yer alıyor. "Aynı artistik ve entelektüel duyarlılığı küçük ve büyük her tür binada birleştirebilme kapasitesine sahip az sayıda mimar"dan biri olarak nitelenen Ando, başarısını Japonya'daki kültürel köklerine bağlıyor. Eleştirmen Koji Taki ise Ando'nun mimarlığa katkısını "yapı sanatını yaşama sanatıyla birleştirme" olarak ifade ediyor. Yale, Columbia ve Harvard Üniversitelerinde konuk hoca olarak ders veren Tadao Ando halen Tokyo Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyesi. Ando, AIA Altın Madalyası'nın yanısıra Pritzker Mimarlık Ödülü, RIBA Kraliyet Altın Madalyası, Carlsberg Mimarlık Ödülü, Fransız Mimarlık Akademisi Mimarlık Altın Madalyası gibi çok sayıda ödülün de sahibi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2002-aia-altin-madalyasi-tadao-andonun_428.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!