Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2010 Projeleri

2010 yılına ara vermeden giren gayrimenkul kuruluşları, önümüzdeki aylarda uygulamaya koyacakları 37 yeni projenin çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Aralarında, Ağaoğlu, Teknik Yapı, Fi-Yapı, Propa, Demir, Sinpaş, Soyak, Demir ve Saf Gayrimenkul’ün de bulunduğu bu kuruluşların 2010 yılında start vereceği konut sayısı ise daha şimdiden 20

Hürriyet Emlak
2010 Projeleri

2010 yılına ara vermeden giren gayrimenkul kuruluşları, önümüzdeki aylarda uygulamaya koyacakları 37 yeni projenin çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Aralarında, Ağaoğlu, Teknik Yapı, Fi-Yapı, Propa, Demir, Sinpaş, Soyak, Demir ve Saf Gayrimenkul’ün de bulunduğu bu kuruluşların 2010 yılında start vereceği konut sayısı ise daha şimdiden 20 bini buluyor.

Yeni yıla yeni projeyle girdiler

Gayrimenkul kuruluşları, tüm dünyayı etkisi altına alan global mali krize rağmen, yatırımlara 2010 yılında da ara vermiyor. Sektöründe yaşanan rekabet fiyat yarışını beraberinde getirirken, firmalar da maliyetleri düşürmek için yeni projelerini bünyelerinde yer alan araziler üzerinde gerçekleştirme yolunu seçiyor. 2010 yılında uygulamaya koyacakları 37 yeni projenin çalışmalarına hız kesmeden devam eden 9 gayrimenkul kuruluşu, önümüzdeki aylarda yapımına başlayacağı konut sayısı da 15 bini buluyor.

Arazi stoğu avantajıyla 2010 yılındaki projelerinde öne çıkmayı hedefleyen firmalar arasında, Ağaoğlu İstanbul’un farklı bölgelerinde konumlandıracağı 10 yeni konut projesinin hazırlıklarını sürdürürken, Teknik Yapı da 2010 yılında uygulamaya koyacağı 7 konut projelerinden ilkine Ataşehir’de başlayacak. Fiyapı Tuzla’da 270 konutun inşaatını bir yılda tamamlamayı amaçlarken, Propa İnşaat’ın da Kartal’da konumlandırdığı Propa Rezidans 224 rezidans/home-office ünitesinden oluşacak. Sinpaş GYO Bomonti’de 700 konut, Soyak Bahçeşehir’de 4 bin konut, Demir İnşaat Beylikdüzü, Bağdat Caddesi ve Feneryolu’nda toplam 570 konut üretecek. Saf Gayrimenkul ise Akasya Acıbadem projesinin devam olan Kent etabında 700 konutun inşaasını tamamlayacak.

7 projede 2 bin konut üretecek

2010’da kendi arsalarında yapacağı projelere ağırlık veren Teknik Yapı, peşin aldığı arsalarda inşaat maliyetlerini düşürüp daha düşük fiyatla daire satmayı planlıyor. Teknik Yapı, 2010 yılında 7 proje için 400 milyon dolarlık yatırım yapacak. Toplam 2 bin konutun yer alacağı projelerden 4’ü Kartal, 2’si Ataşehir biri de Bağdat Caddesi üzerinde yer alacak. Bu 7 projeye ilk olarak Ataşehehir’den başlayacak olan firma, projeleri Şubat 2010 itibari ile satışa çıkarmayı planlıyor. Ataşehir’de home-office ve ticari üniteler gibi yeni alternatifler de projelerde yer alacak. Kartal’da da dört proje üzerine çalışan Teknik Yapı, bu projeleri de Mart 2010’dan itibaren ard arda satışa çıkaracak. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, uygulamaya koyacakları projelerin orta ölçekli olacağını belirterek, her bir projenin 300 ile 400 daire arasında değişeceğini de söyledi.

Yüzde 25 kâr garantisi

Arazi edinmek için Anadolu’yu dolaşan Fiyapı, Tuzla’da uygulamaya koyacağı 270 dairelik yeni konut projesi için Türkiye’de ilk defa devreye giren bir sistemi geliştirdi. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, bu projede Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir sistemi devreye sokacaklarını söyleyerek, “40 metrekarelik dairelerin 37 bin TL’den satılacağı Fi-Yaka Tuzla 3 projesinde, daire bedeli 2010 Mart ayında peşin olarak alınacak. Daireler 1 yıl içinde teslim edilecek. Ev sahibi dairesini almaya gittiğinde ona ‘anahtar mı, para mı’ diye sorulacak. Ev sahibi parayı tercih eder ve evi FiYapı’ya geri satarsa parası yüzde 25 fazlasıyla geri verilecek” dedi. Fi-Yaka Tuzla 3 projesinde toplam 270 daire yer alacak. Her türlü sosyal donatıların olacağı projede daireler 40 metrekare stüdyo, 60 metrekare 1+1 80 ve 100 metrekare 2+1’lerden oluşacak.Projede daire fiyatları 37 bin TL’den başlayıp 89 bin TL’ye kadar çıkacak.

10 projeye başlıyor

Kriz döneminde 300 milyon dolar değerinde arazi satın alan Ağaoğlu İnşaat, 2010 yılında 10 proje birden hazırlanıyor. Olimpiyat Stadı ile TEM Otoyolu arasına 10 bin konutluk yeni bir uydukent oluşturacak Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ilk etapta 4 bin konutu gelir paylaşımı yöntemiyle Ağaoğlu İnşaat’a yaptıracak. Olimpiyat Stadı ile TEM Otoyolu arasindaki boş arazilerde, tüm etaplar bittiğinde 10 bin ailenin yaşadığı yeni bir yerleşim merkezi ortaya çıkacak. Ispartakule, Bahçelievler ve Doğu Ataşehir’de ikişer tane proje uygulamaya koymayı hedefleyen firma, Esentepe, Bomonti, Maslak ve Seyrantepe’de de birer proje hayata geçirecek. İlk planda Ispartakule projesini satışa çıkaracak olan firma Bomonti’deki 12 bin metrekarelik yeni aldıkları arazi üzerine de residence planlıyor. Ayrıca 2010 yılında Çekmeköy’de bir proje hazırlıkları da devam ediyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/2010-projeleri_75633.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!